*Nettavisen* Nyheter.

- Ingen vinnertype på Farmen

LITE KONKURRANSE: Fjorårets Farmen-vinner mener det er for mye krangling og sabotasje, og ikke nok skikkelig konkurranse i årets Farmen. Foto: (Tv 2)

Mikkel Isak Eira synes Farmen er mye verre i år enn i fjor, og ser ingen vinnere i gjengen som er igjen på gården.

12.03.08 12:55

(SIDE2): Mikkel Isak Eira (39) har fulgt litt med på årets Farmen, men mener det ikke finnes en vinnertype på gården nå.

- Det er bingo på hvem som vinner, det kan bli hvem som helst. Jeg synes det er så rart at det ikke virker som noen har lyst til å vinne. De er mer opptatt av vennskap og sabotering enn av å vinne en hytte og en bil, sier Mikkel til Side2.

Utslåtte burde vunnet
Fjorårets vinner av «Farmen» syntes både Ingunn, Amin og den siste utslåtte førstekjempen Hugo var verdige vinnere i år.

- I år synes jeg det er en veldig spesiell gjeng som er med. De krangler hele tiden, de sabotere ukesoppdrag for hverandre noe som viser at de ikke klarer å konkurrere skikkelig, sier Mikkel som selv er et stort konkurransemenneske og viste det i forrige runde av realityserien.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Bråk og krangling
Forskjellene fra fjorårets gjeng til årets gjeng mener Mikkel er at de han var på gården med var mye mer sammenspleiset.

- Nå virker det som det er viktigere å ødelegge for hverandre enn noe annet. Det er klart, jeg tok litt mat den ene gangen for å lage litt moro, men jeg synes vi var en god gjeng som ikke prøvde å ødelegge ukesoppdrag hele tiden og vi kranglet heller ikke så mye, sier han.

Mikkel mener at kranglingen og bråket i årets Farmen er med å gjøre serien til drittsekk-TV.

- Det begynner uten tvil å bli mer og mer drittsekk-TV, og det er veldig synd. Serien er ikke noe barn har godt av å se lenger, jeg lar ikke 5-åringen min få ikke se på Farmen, sier firebarnsfaren som selv har fulgt på serien med så sant han har hatt tid til det.

Storbonde på gården denne uken er Geir Ove og i onsdagens episode sier han at hele stemningen i gruppen er totalt forandret fra en humørfylt og ekstremt positiv gjeng til å bli mer negativ og splittet gruppe. Det kan jo ha en del med at hans kompis Hugo måtte forlate Farmen i helgen og at det er to nye deltakere med, og at spillet tetner seg kraftig til.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Rar gjeng
Mikkel synes det er rar gjeng som har inntatt setra denne sesongen, og skjønner ikke hvorfor vennskap er viktigere enn premieren.

- I fjor var det veldig mange av deltakerne som helt klart hadde lyst til å vinne. Denne sesongen er det ingen som snakker om det, det virker som det betyr mer å bevare vennskap, sier han.

- En blir jo med på en slik serie på grunn av det man kan vinne til slutt. For meg var hytta og bilen utrolig viktig, og det betød utrolig mye for meg å vinne. Det er jo premier til over en million kroner, det er ikke småtteri en reiser derfra med. Jeg har bare kost meg med seieren og hatt masse glede av den i ettertid, forteller Mikkel som i etterkant har hatt suksess med tv-serien «Reinlykke» på NRK og er i gang med nytt filmprosjekt.

Tar det på alvor
Mikkel forteller at det blir en helt egen verden på gården og at man lever seg inn i levesettet slik de hadde det for 100 år siden.

- Det har vært morsomt å se hvordan de har lagt det opp i år, med handlingen og filmingen. En tar det veldig alvorlig etter hvert som ukene går, det er det ingen tvil om. Det er helt umulig å forestille seg hvordan det faktisk er, det var en skikkelig morsom opplevelse, sier han.

Her kan du lese mer om Farmen!

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.