*Nettavisen* Nyheter.

- Inngikk avhørspakt

May Lene Christiansen (21) er siktet for drapet på ekskjæresten Hans Rickard Strømner (23). Foto: (Montasje: Nettavisen/Politiet)

Etter drapet inngikk de drapssiktede venninnene en avtale, og dro deretter på jobb som normalt.

25.10.11 19:14

Etter å ha drept den sovende kjæresten med øks, vasket bort blodet på soverommet og dumpet liket blant søppel, skal May Lene Christiansen (21) og venninnen (22) ha inngått en avhørspakt. Deretter gikk de på jobb som normalt, skriver Dagbladet.

Drept etter middagsselskap
Ifølge Kripos-etterforskningen skal de to venninnene ha planlagt drapet etter et middagsselskap hos Christiansen og kjæresten Hans Richard Strømner (23). Avisen skriver at paret gikk og la seg på soverommet etter én drink, mens venninnen overnattet på sofaen i stuen. Tidlig neste morgen, søndag 10. oktober, skal kvinnene ifølge politiet ha drept Strømner med en øks, mens han ennå lå i sengen.

Befant seg i et annet rom
Ifølge VG skal begge de drapssiktede kvinnene i avhør ha forklart at venninnen var i et annet rom da drapet skjedde, men at hun erkjenner å ha vært med på å vaske huset og frakte bort offeret.

Ekskjærestens forsvarer, Ole Petter Drevland, uttaler at 21-åringen tok livet av Strømner i nødverge - for å verne seg mot fremtidige angrep.

- Det er ikke bare i forbindelse med pågående handlinger man kan påberope seg nødverge, sier han til avisen.

Inngikk avhørspakt
Dagbladet skriver at de drapssiktede skal ha inngått en avhørspakt etter at de hadde dumpet liket, dette ifølge avhørene som nå er gjort.

- De ble enige om at når dette ble avslørt og hvis de ble tatt, så skulle ikke min klient si noe om dette til politiet før Christiansen begynte å forklare seg. Så forsøkte de å fortsette livet som normalt, opplyser 22-åringens forsvarer, advokat Benedict de VIbe.

Strømner-drapet
Det var fredag at 21-åringen og hennes 22 år gamle venninne ble pågrepet og siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette. Oslo politidistrikt innledet full drapsetterforskning og fikk bistand fra Kripos etter funn av et lik på Klemetsrud i Oslo torsdag. Det var to unge jenter som fant liket som lå gjemt i en plastsekk under en sofa ved et skur ved Dølerudveien, ikke langt fra der Foreningen for omplassring av dyr (FOD) holder til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag