RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Inntektsskatten i Norge er lav

Bergen (NTB): Skatt på arbeid i Norge er lavere enn i flere store EU-land og ellers i Norden, viser ferske OECD-tall. Det kan vi takke oljeinntektene for.

Bortsett fra Sveits og Storbritannia, har Norge lavere skatt på vanlige inntekter enn alle de rike europeiske landene. skriver Bergens Tidende.

Det kommer fram i den ferske OECD-rapporten "Taxing Wages 2007-2008".

Aller høyest ligger Belgia. Der betaler en enslig lønnstaker uten barn, og med vanlig industriarbeiderlønn, 56 prosent i skatt. Da er det tatt med direkte skatt på inntekt pluss sosiale avgifter, minus eventuelle sosiale ytelser. I Norge er tallet 38 prosent.

Kjetil Storesletten, professor i samfunnsøkonomi ved Universitetet i Oslo, sier rapporten gir en interessant sammenligning av de direkte skattene i de 30 OECD-landene.

- Men det er viktig å legge merke til at momsen ikke er med i sammenligningen. Om den var med, ville vi sett større spredning. Da ville både Norge og de øvrige nordiske landene kommet høyere opp på listen, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere