- Inspirert av blogger

Foto: Ida Klokk ( Side2 )

Siden vi «vanlige» ofte blir inspirert av kjendisene, ville vi finne ut hva som inspirerer dem.

13.10.11 14:24

(SIDE2): Onsdag var det åpning av MQ`s flagshipstore i Bogstadveien i Oslo.

I den anledning var det duket for motevisning, og flere kjente ansikt dukket opp på den røde løperen.

Visningen ble stylet av «Top Model»-stylist Storm Pedersen.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Høstens må-ha
- Jeg henter inspirasjon fra kleskapet, blogger og blader. Egentlig overalt. Min favorittblogg er Facehunter. Men jeg er også innom forskjellige blogger veldig sporadisk, jeg klikker meg frem og tilbake, og hvis noen har anbefalt en blogg, så går jeg inn på den også, sier Lise Karlsnes til Side2.

- Jeg synes noen høye støvletter med kilehæl, som de jeg har på meg fra Nina Jarebrink, er et må-ha i høst.

Ellers hadde Karlsnes på seg jeans fra Never Denim, topp fra Samsøe og smykke fra Dyrberg & Kern.

«Jakten på kjærligheten»-programleder Marthe Sveberg Bjørstad kom i en oversized rutete jakke fra den danske designeren Henrik Vibskov.

- Når jeg trenger inspirasjon leser jeg blogger. Min favorittblogg er Anywho. Men nå er ikke jeg så veldig opptatt av hva som er moteriktig. Jeg liker å kalle min egen stil for Marte-stilen, det finnes faktisk ikke noe annet ord for det. Men jeg er utrolig glad i klær, og jeg blir inspirert av å gå i butikker. Og hvis de butikkansatte sier «Se, så fin denne er», så går jeg stort sett rett i baret. Jeg er litt lettlurt egentlig, sier Marthe til Side2.

Rød løper:
(Artikkelen fortsetter under bildekarusellen.)

4642

Inspirert av mormor
Mariann Thomassen var som vanlig en fargeklatt.

- Jeg går alltid i farger. Akkurat der er jeg kompomissløs! Farger er som medisin for meg. Du kommer aldri til å se meg i svart.

Thomassen forteller at hun blir inspirert av alt fra supermodeller til «ypplinger».

- Jeg blir inspirert av store haute couture kreasjoner, kunst, byturer og eksentriske popsjerner fra 70- og 80-tallet. Også inspirerer mormor meg. Ei hærlig dame som flyttet fra byen til bygda, og nektet å forandre seg. Men trender bryr jeg meg ikke noe om, sier hun.

Sangerinnen kom i en skjorte fra Acne, sko fra Samsøe, tights fra Monki, en veske fra et marked i Marokko, og en rød pels - som er vintange.

- Jeg synes det er morsomt å gå på skattejakt i vintagebutikker. Jeg kan anbefale Velouria Vintage og Magmalou. Magmalou er veldig flinke til å plukke ut spesielle plagg.

Fjonge sko
Venke Knutson kom i topp fra InWear, bukse fra Gap, og sko fra Marc Jacobs.

Men Knutson presiserer at hun ikke er en «merkefreak».

- Jeg kjøper et par hvert tredje år, også bruker jeg det paret jeg har prøvd kjempemye! Nå har de skoene jeg har på meg blitt så mye bruk, at jeg ser på dem som hverdagssko. Til daglig går jeg ikke med merkeklær, da ser du meg helt i jeans og boots. Jeg er opptatt av å føle meg vel, og finne det som passer til kroppen min og til alderen min, sier Knutson til Side2.

- Når jeg finner et merke, som jeg synes kler meg, så bli jeg inspirert av å gå i den butikken. Spesielt hvis de som jobber i butikken er flinke til å hjelpe meg. Blogger leser jeg ikke.

Se visninger her:
(Artikkelen fortsetter under bildekarusellen.)

4641

Etter den røde løperen var det duket for visning.

Søte bluser med sløyfer, blyantskjørt, strømpebukser i blonder, store hatter, og bikerjakker, var blant det som kom nedover catwalken - eller i dette tilfellet rulletrappen.

- Jeg ønsker at butikken skal være moderne, inspirerende, og at man blir glad og kjøpesugen når man går inn i butikken. Klærne vi har inne i butikk er inspirert av 70-tallet, men på en modernistisk måte. Det er mer Hermés 70-tall, og veldig luksuriøst. Eller ønsker vi å ha en skandinavisk, sporty, preppy stil, som er trendy nå. Vi har blant annet tatt inn merket Brandt, som er skandinavisk. Kunden vår er 30-40 år mentalt, og veldig motebeviist. Bogstadveien er jo fashion gate nummer en i Norge, så vi kjenner at vi virkelig er på rett sted nå, sier designsjef i MQ Lotta Lindsten til Side2.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.