- Installér «Bioshock 2» ubegrenset

Foto: (2K Games)

2K Games hevder SecuROM ikke begrenser «Bioshock 2».

22.01.10 10:42

Kommunikasjonsjef Elizabeth Tobey i 2K Games har publisert et innlegg på 2Ks offisielle forum for å klargjøre detaljene rundt «Bioshock 2» sin bruk av den omstridte kopisperren SecuROM og Games for Windows Live (GFWL).

SAMLESIDE: Alt om «Bioshock 2»

- «Bioshock 2» bruker et standard aktiveringssystem med Games for Windows Live. Vi benytter SecuROM kun til å sjekke at disken er i spilleren for butikkjøpte spill, skriver Tobey.

Omstridt kopisperre

«Bioshock 2» kan kjøpes og lastes ned via Steam og torsdag publiserte nettbutikken systemkravene sammen med informasjonen om at spillet krever Games for Windows Live-klienten samt bruken av SecuROM. SecuROM er blitt møtt med massiv kritikk blant annet fordi den kan begrense antall maskiner du kan installere spillet på.

Dette er ikke et problem for piratene som sperren er ment for, koden er enkel å knekke. Den gjør det imidlertid til et ork å være lovlydig spillkjøper. Etter at du har reinstallert operativsystemet et par ganger, og etter hvert har kjøpt deg ny datamaskin er altså spillet, som du har betalt masse penger for, ubrukelig.

- Begrensningen ligger i GFWL

I et annet innlegg forklarer Tobey at SecuROM ikke benyttes til å begrense antall maskiner spillet kan aktiveres på. Det ligger imidlertid en begrensning i Games for Windows Live som gjør at du ikke kan aktivere CD-nøkkelen mer enn 15 ganger.

Dette er en standard løsning fra Microsoft. Dersom spillere når sin 16. aktivering opplyser Tobey at de må ta kontakt med Microsoft for å få nullstilt nøkkelen. Informasjonsjefen skriver videre at dersom du har kjøpt spillet, skal det ikke være noe problem med nullstillingen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Feil opplysninger på Steam

Som du ser av bildet til høyre opplyste Steam at «Bioshock 2» var utstyrt med SecuROM. Informasjonen ble hentet fra coveret til «Bioshock 2», og medførte dermed en feil i forholdt til den digitale nedlastingen fra Steam. Det er kun butikkversjonen av spillet som har kopisperren.

Opplysningene om SecuROM er nå fjernet fra spillets detaljside i nettbutikken.

LENKE: Følg den pågående - og omfattende - debatten på 2Ks offisielle forum.

Sjekk alle bildene vi har til «Bioshock 2» i karusellen nedenfor:

1870

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.