RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Interessante muligheter for Q-free

Sist oppdatert:
Den danske regjeringen åpner for bomavgifter på danske veier. - En interessant mulighet, mener sjefen i køfriselskapet Q-free
Danske medier melder nå om at regjeringen åpner for veiprising i Danmark. Det innebærer at bilister i København allerede neste år kan bli avkrevd veiavgifter.

Det danske regjeringspartiet Venstre ser for seg en bomring eller andre løsninger rundt de største byene. Det er imidlertid opp til kommunene selv å bestemme om de ønsker en veiprising, men regjeringen gir nå grønt lys til dette.

- Jeg kan se, at man drøfter det konkret i København. Jeg har ikke noe ønske om at blande meg i en lokal debatt. Jeg synes, det er et emne, som egner seg mest til en lokal avgørelse, sa den danske statsministeren Anders Fogh Rasmussen på et pressemøte i går, ifølge Politiken.

- Interressant

Sjefen i det norske køfri-selskapet Q-free, Geir Ove Kjesbu, sier at medierapportene fra Danmark er interessante for selskapet.

Han sier at det ser ut til at det kommer veiprising i Danmark.

- Vi ser at det er økende interesse for veiprising, sier Kjesbu, og nevner miljøaspektet og finansieringsordningen som årsak til den økende interessen.

Kjesbu sier videre at selskapet ikke jobber med konkrete prosjekter i Danmark nå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere