- Internatet var bortkastet

Vilhelm Klem hadde store problemer med å innordne seg 50-tallet i TV Norges «Internatet». - Det var misbruk av sommerferien, sier han.

15.09.05 14:20

LES VÅR ANMELDELSE AV INTERNATET HER

«Internatet» hadde premiere torsdag kveld. I serien skal 20 elever, 10 jenter og 10 gutter, bytte om fra sine moderne 2005 liv til gammeldags’ 1955 liv. Hele 392.000 fulgte premieren.

  • Se bildespesial nederst i saken

Vilhelm Klem (17) og David Adampour (16) er en av de 20 deltakerne som fikk oppleve hvordan skolelivet var i 1955. De fikk utdelt skoleuniform, femtitallsklær, og skal i serien gjennomgå skolepensum fra 1955.

- Meldt på av venninne
- Konseptet «Internatet» virker rart da jeg først hørte om det. Jeg tenkte at det bare var nerder som meldte seg på. Så ble jeg meldt på av en venninne bare for moro skyld, forteller Vilhelm Klem til Side2.

- Men hadde jeg visst at det skulle bli som det ble, så ville jeg ikke blitt med, sier han.

I onsdagens episode så man at David og Vilhelm var de mest markante personene. David ble tidlig av lektor Døhl stemplet som en klovn. Vilhelm ble derimot framvist som en rebell som ikke ville bli fortalt hva han kan og ikke kan gjøre.

- Jeg synes ideen er smart. «Internatet» gir ungdommer sjansen til å oppleve hvordan det var på 50-itallet. Det var viktig at ungdommer lærer disiplin. Det fikk vi lære på «Internatet», sier David.

- Jeg trodde «Internatet» skulle være greit. Jeg hadde ikke trodd at det skulle bli så jævlig. Maten var noe dritt, sier Vilhelm.

- Fete klær
I motsetning til sin «klassekamerat» fra Vinderen, hadde David fra Grünerløkka i Oslo sansen for stilen på 50-tallet.

- Klærne er fete. Litt gammeldags med dress, sier David Adampour.

Var det forskjell på noen av lærerene?

- Ja, noen var bedre enn andre. Det var noen som forandret seg i løpet av serien der det startet bra og ble verre. Husmor var veldig hyggelig. Lektor Døhl var den jævligste. Jeg følte at han hadde noe personlig imot meg, sier Vilhelm, som tydeligvis ikke har lært seg å legge av seg kraftuttrykkene slik han fikk beskjed om i serien.

Ga fra seg mobilen
Også en hverdag uten de moderne artikler er vanskelig. Både David og Vilhelm følte savn over sine tapte muligheter.

- Det med kalkulator gikk greit. Jeg savnet musikk og sånn. Slik som Mp3-spiller. Og ellers det meste. Man får en viss avhengighet av PC og mobil, sier David

- Ja. Det var mye jeg savnet. Det var flere ganger jeg drømte om cola og kalkulator. Jeg gjemte bort IPoden min, litt hudsaker, noen bukser. Ting som jeg ikke hadde overlevd uten, sier Vilhelm.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.