RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Investér i fotball

Sist oppdatert:
Investor Riulf Rustad synes aksjemarkedet er uinteressant. I stedet bør investorene se på fotball! Sjekk hvorfor her
Fotballen har et dårlig rykte som investeringsobjekt, etter flere konkurser og fotballklubber som har lagt i svært ustabilt finansielt sideleie over lengre tid. Men nå er tiden inne for å se nærmere på investeringer i fotballen, mener investor Riulf Rustad.

Da iMarkedet.no ringte til Rustad for å spørre om hva han forventer om aksjemarkedet hadde han lite å si:

- Jeg tror veldig lite. Markedet ser uinteressant ut, var meldingen fra den kjente investoren og tidligere Ementor-styreformannen.

Sats på fotball!

Nå er det fotball som gjelder for finansmannen. Rustad har vært investor i fotballklubben Start de siste årene. Det har blitt en god investering, skal vi tro Rustad.

- Slik det ser ut nå så kan fotballklubber få noen "golden years". Det kommer økte innekter, både fra høyere tilskueroppslutning, økte TV-inntekter og økt interesse fra sponsorer, sier Rustad som også mener at deltakelse som investor på spillersiden er meget interessant.

- Jeg er inne i Start, men det er flere spennende muligheter. Brann, Vålerenga og Rosenborg er noen av dem, dessuten er det mulig å tjene penger på spillere, sier Rustad til iMarkedet.no.

Mer i potten

Han trekker også frem at de økonomiske rammene i idretten forrandres, ved at klubbene får større makt over fotballforbundet. I disse dager legger Norsk Fotballforbund siste hånd på verket for en ny mediaavtale for norsk toppfotball. Det er ventet en kraftig oppgang i inntektene, og Rustad tror at klubbene vil kunne få mer av inntektene enn tidligere.

- Det er helt klart en bevegelse i den retning. Det er klubbene som skaper verdiene her, sier Rustad som forventer at klubbene får en økende andel av potten.

Fotball på børs

Et problem for den gjengse investor er tilgjengeligheten av slike investeringsklasser. Rustad mener at det helt sikkert vil komme muligheter for mindre investorer ved at fotballklubber blir børsnotert samt at klubber i økende grad henvender seg til risikovillige investorer for å finansiere spillerkjøp.

- Jeg vet ikke om noen konkrete prosjekter, men det kommer helt sikkert et lag på børs, sier Rustad til iMarkedet.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere