RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Investeringer senker it-kostnader

(Scanpix)
Sist oppdatert:
KØBENHAVN (TV 2 Nettavisen): Bill Gates og Microsoft lover å forenkle programvaren og forsøker å overbevise om at programvareinvesteringer gir lavere it-kostnader.

- Vi skal forandre verden av it-kompleksitet. Det er ikke bare spennende, men også nødvendig. For å skape plass til ny teknologi må vi ta bort deler av it-kostnader, sier Bill Gates.

Dette kom frem på Microsofts europeiske IT-forum i København.

Han mener bedriftene bruke for mye penger på å drifte eksisterende it-systemer i stedet for å investere i nye versjoner som kan forbedre lønnsomheten.

For å gjøre ting enklere for alle it-sjefer der ute lanserer Microsoft et nytt konsept for å kjempe mot IBM og HP om hvem som er best på administrasjonsverktøy for ulike it-systemer.

Dynamic Systems Initiative er en produktsuite som er tilpasset for å ta hånd om alle typer operativsystem, om du kjører Windows, Unix eller Linux skal ikke spille noen rolle.

- Vi har et meget ambisiøst mål om å forenkle alt som har med it å gjøre. Mange av våre kunder i dag har blandede miljøer og da må vi gi dem rett verktøy, sier Gates.

It-guruen mener at mange av de oppgavene it-sjefene i dag utfører manuelt, i framtiden kan gjøres automatisk – og mye raskere.

Gates forteller om Microsofts samarbeid med Dell, hvor de to i samarbeid har utviklet et tillegg til Systems Management Server 2003, som lar it-ansvarlig oppgradere rundt 100 servere fra én maskin på under et kvarter. I dag kan en slik oppgradering ta flere dager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere