*Nettavisen* Nyheter.

- iPhone verdt ventetiden

Amerikanske medier har testet iPhone. Se resultatet her.

28.06.07 13:03

I morgen kommer de første iPhone-eksemplarene til amerikanske butikkhyller, og flere amerikanske Apple-fans ligger allerede i kø for å sikre seg et eksemplar.

Et fåtall amerikanske journalister har i den forbindelse fått teste iPhone, og nå er dommen klar. Vil iPhone klare å leve opp til forventningene?

Mest positivt
Skal vi tro anmeldelsene fra USA Today, Wall Street Journal, New York Times og Newsweek er det ikke bare fantatiske Apple-elskere som vil like iPhone.

De fleste av testerene går faktisk så langt at de sier iPhone lever opp til all den positive forhåndsomtalen og hypen den har fått i diverse medier siden lanseringen i slutten av januar.

Noe av det som trekkes frem er iPhones nettleser og e-postklient. Et ekstra pluss får telefonen for tilgang til trådløse nettverk. Dermed vil både surfing og e-post gå kjapt når du befinner deg i nærheten av et åpent trådløst nett. Ellers er du avhengig av den småtreige Edge-teknologien.

Pluss får den også for batterilevetiden, som skal være blant de aller beste på smartmobiler på markedet. Apple går ut med at mobilen kan lades 300-400 ganger før batteriet ikke lenger fungerer optimalt. Med normalt bruk bør den med andre ord vare i minst et par år.

Skjermen og tastene får pluss, selv om tastene selvsagt ikke fungerer like godt som på en vanlig mobiltelefon med knapper.

Som iPod har testerne heller ikke noe å klage på, bortsett fra mangelen på støtte for trådløs stereolyd.

Noe kan bli bedre
Selv om testerne hittil virker svært fornøyde med iPhone, har de naturligvis også funnet noe negativt å sette fingeren på. Talekvaliteten, mangel på MMS og manglende mulighet til å bruke mp3-ringetoner er blant minusene som trekkes frem. I tillegg skal IM-tjenester som MSN være fraværende.

Kameraet får skryt, men trekkes for at det ikke går an å ta opp video med mobilen.

Se to av testene her.

New York Times:

HTML EMBED

Wall Street Journal:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag