*Nettavisen* Nyheter.

- Iran er villig til å stanse anrikingen av uran

Teheran (NTB-AFP): Iran er villig til å oppgi sin omstridte anriking av uran dersom Europa garanterer forsyninger av brennstoff til landets kjernefysiske reaktorer, sier president Mahmoud Ahmadinejad.

18.06.12 12:51

- Iran har alltid sagt at dersom europeiske land garanterer at vi får 20 prosent anriket uran som brennstoff til våre reaktorer, så vil vi stanse anrikingen opp til dette nivået, skriver presidenten i et innlegg på sin offisielle hjemmeside.

Ifølge presidentens hjemmeside kom kommentaren i forbindelse med et intervju med den tyske avisa Frankfurter Allgemeine. Kommentaren er imidlertid ikke å finne i avisas online-versjon av intervjuet.

Irans urananriking er det mest konfliktfylte punktet når representanter fra den såkalte P5+1-gruppen - USA, Russland, Kina, Frankrike, Tyskland og EU - og Iran skal møtes i Moskva mandag for å diskutere atomprogrammet.

En rekke vestlige land med USA og Israel i spissen mistenker at Iran forsøker å utvikle en atombombe fordi landet har økt renhetsnivået på anriket uran.

Iran anriker nå uran med en renhet på 20 prosent, en solid opptrapping fra 5 prosent. Anriket uran på dette nivået kan brukes både til kraftproduksjon og medisinsk forskning. For å produsere atomvåpen trengs imidlertid en renhet på 90 prosent. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.