RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Iran ønsker ikke atomvåpen

Sist oppdatert:
Det uttaler lederen av den Arabiske Liga i dag.
Iran får nå støtte fra de andre araberstatene i Midtøsten i ordkrigen med USA og EU om landets omstridte atomprogram.

Lederen av sammenslutning av arabiske land, den Arabiske Liga, Amr Moussa sier i dag at USA beskyldninger om at Iran ønsker å bygge kjernefysiske våpen ikke har troverdighet i den arabiske verden og forlanger at påstandene støttes med beviser fra FNs atomenergibyrå IAEA.

- Midtøsten trenger ikke militære atomprogrammer, det være seg iransk israelsk eller andres. Vårt mål og interesse er å ha Midtøsten fritt for atomvåpen og masseødeleggelsesvåpen, sa Moussa på en pressekonferanse i forbindelse med World Economic Forums møte i regionen i dag, melder nyhetsbyrået Associated Press i formiddag.

Moussa peker også på at Bush-administrasjonsens påstander om masseødeleggelsesvåpen i Irak også har viste seg å være feil. Disse påstandene ble brukt som grunnlag for invasjonskrigen i Irak og avsettelsen av Saddam hussein. Moussa noterer seg også Vestens manglende fokus på Israels påståtte atomvåpenprogram.

- Hvorfor skal Israel være spesielt? Vi er redde for atomvåpen om de er i land A eller land B, sa Moussa ifølge AP.

Iran har helt siden striden rundt landets anrikning av uran startet fremholdt at programmet kun er rettet mot produksjon av atomkraft til elektrisitet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere