*Nettavisen* Nyheter.

- Iran støtter tostatsløsning

Washington (NTB-AFP): Irans president Mahmoud Ahmadinejad støtter opprettelsen av en palestinsk stat, side ved side med Israel.

27.04.09 07:17

Ahmadinejad har markert seg som en krass kritiker av staten Israel, som han gjentatte ganger har stemplet som rasistisk.

En tostatsløsning, med en palestinsk stat på Vestbredden og Gazastripen, side ved side med Israel, har han likevel ingen problemer med å godta.

- Det er det samme for oss hva de kommer fram til enighet om. Vi bestemmer ikke dette. Uansett hva de blir enige om, kommer vi til å støtte det, sier Ahmadinejad til amerikanske ABC News.

Om en tostatsløsning også vil resultere i iransk anerkjennelse av staten Israel, sier den iranske presidenten ingenting om.

Ahmadinejad forsvarer i intervjuet talen han holdt under FNs rasismekonferanse i Genève nylig, der en rekke europeiske utsendinger forlot salen i protest mot at han kom med krass kritikk av Israel.

- Genève-konferansen ble holdt for å bekjempe rasisme, for å si nei til rasisme. Mitt syn er at sionistregimet er en manifestasjon av rasisme, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.