RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Iran vil ta imot FN-inspektører

Sist oppdatert:
Wien (NTB-AFP): Iran har gått med på å ta imot FN-inspektører i et forsøk på å motbevise anklager om at landet er i ferd med å utvikle atomvåpen, ifølge vestlige diplomater.

Inspektørgruppen fra Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) skal ledes av Herman Nackaerts. Datoen for besøket er ikke helt fastsatt ennå, men det kommer trolig til å finne sted 28. januar, sier en vestlig diplomat til nyhetsbyrået AFP. Andre sier inspektørene mest sannsynlig drar til Iran i løpet av den siste uka i januar.

- Hensikten er å forsøke å få svar på alle spørsmålene som ble reist i IAEAs rapport i november, sier en diplomat, som ikke ønsker å bli navngitt.

I rapporten kommer det fram at IAEA mener å ha funnet en rekke indikasjoner på at Iran har forsøkt å utvikle atomvåpen. Iran har gjentatte ganger benektet dette og står fast ved at landets atomprogram kun er ment til sivile formål.

Hvorvidt delegasjonen får besøke stedene som er omtalt i IAEA-rapporten, er uvisst.

- Det kan hende iranerne bare ønsker en kort samtale i Teheran, noe som ikke er det IAEA er ute etter, påpeker en av AFPs diplomatkilder. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere