RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters

- Iran ville sprenge en restaurant i USA

Sist oppdatert:
USA hevder Iran forsøkte å hyre inn leiemordere til å begå terror i Washington.

USA anklager iranske myndigheter for å ha støttet et plott om å drepe den saudiarabiske ambassadøren til Washington D.C.

Amerikanske myndigheter hevder to agenter fra Den iranske revolusjonsgarden hadde planer om likvidere ambassadør Adel al-Jubeir i USAs hovedstad. En av de mistenkte ble pågrepet i USA i forrige måned. Han ble tiltalt for å ha planlagt drap under et rettsmøte tirsdag. Den andre agenten befinner seg trolig i Iran, melder Reuters.

Benekter anklagene
Den antatte terrorplanen vil trolig forverre det allerede anstrengte forholdet som Saudi-Arabia og USA har til Teheran.

Det iranske regimet benekter anklagene og reagerer krast på beskyldningene. President Barack Obama omtaler plottet som et «avskyelig brudd på amerikansk og internasjonal lov».

Den angivelige terrorplanen var å drepe ambassadøren ved å sprenge en restaurant i Washington i luften. De iranske agentene skal ha forsøkt å hyre inn leiemordere fra meksikanske narkotikakartell.

- Jeg mener det er all grunn til å være bekymret over det skrekkinnjagende omfanget av hva den iranske regjeringen forsøkte å gjøre her, sier den amerikanske justisministeren Eric Holder under en pressekonferanse.

Frykter angrep i USA
Nå har amerikanske myndigheter utstedt et råd til amerikanere.

- Den amerikanske staten vurderer denne iranskstøttede planen om å likvidere den saudiarabiske ambassadøren, som et uttrykk for et mer aggressivt, iransk fokus på terroraktivitet mot diplomater fra visse land. Dette kan innebære mulige angrep i USA, lyder en uttalelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere