RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- «Irene» har tatt livet av minst 15 mennesker

(Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Selv om «Irene» ble nedgradert til tropisk storm, har den gjort stor skade.

Trær blåste over ende og gater ble oversvømt da «Irene» kom inn over noen av de største byene på østkysten av USA med kraftige vindkast og voldsomme regnskyll.

Selv om Irene ble nedgradert til en tropisk storm advarte myndighetene på forhånd om at skadene kunne bli store .

- Vi er ikke ute av skogen ennå. Irene er fortsatt en stor og potensiell farlig storm, sa USAs sikkerhetsminister Janet Napolitano tidligere søndag.

Les også: - Det har vært en lang natt
15 dødsfall
Tjenestemenn forteller at stormen er ansvarlig for 15 dødsfall i seks stater, og at fire millioner mennesker ikke har tilgang på strøm, skriver CNN.

New Jerseys guvernør Chris Christie forteller at flommen i hans delstat er omfattende, og han oppfordret innbyggerne til å holde seg innendørs.

På nedre Manhattan i New York fløt Hudson river over, mengder av vann rant gjennom joggestier, og strømmet inn i minst et nærliggende leilighetskompleks, senere trakk elven seg tilbake.

Før stormen traff byen så gatene ut som de befant seg i en spøkelsesby i byen som «aldri sover». Hyller på butikkene var tomme etter at folk hadde hamstrer mat, og t-banen stengte.

T-banen stengt
Etter at stormen nå har avtatt, er fortsatt New Yorks kollektivtransportsystem nede. Arbeidere måtte vente på at vinden skulle avta før de kunne se på transportsystemet i byen. En innledende undersøkelse viste at t-banespor hadde blitt oversvømmet, og at tre og greier hadde falt over noen spor, som gjør noen ruter umulig å kjøre, skriver The New York Times.

- Du kommer til å få det tøft med å pedle mandag morgen, sa New Yorks borgermester Michael Bloomberg på en pressekonferanse søndag kveld. Tjenestemenn sier at det ikke er mulig at hele t-bane og togsystemet kommer til å være oppe å gå mandag morgen.

Bloomberg sa søndag ettermiddag at den verste stormen hadde passert, og at vannet snart ville synke. Ingen dødsfall eller skader har blitt rapportert.

- Lang natt
Orkanen var ventet å komme til New York natt til søndag, og for mange ble dette en lang og bekymringsfull natt.

Erick Blasco (24) bor i en sone hvor man slapp evakuering, men han har ikke fått sove i hele natt på grunn av stormen.

- Jeg bor fem kvartaler opp, lite problemer med vannet skal komme opp dit. Men det har vært veldig mye regn og mye vind. Jeg har ikke sovet, det har vært en lang natt. Men jeg ville være oppe for å få med meg orkanen, sier Erick til Nettavisen.

- Redd for å reise tilbake
Venninne Kseniya Bondarenko (25) måtte evakuere fra sin leilighet bare kvartaler unna stranden. Hun tok ikke sjansen på å bli hjemme i natt og gruer seg til å reise hjem.

- Jeg evakuerte faktisk hit. Vi ble fortalt at det var obligatorisk evakuering så jeg måtte forlate leiligheten min. Jeg er veldig redd for å reise tilbake for jeg vet ikke hva som venter meg hjemme. Jeg får ikke reist hjem før i kveld eller i morgen, sier Kseniya som bor i en såkalt sone A øst i Brooklyn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere