- IS er redde for den sicilianske mafiaen

Giovanni Gambino avbildet under et tidligere intervju med NBC News. Giovanni Gambino er sønn av den beryktede og avdøde mafiasjefen Don «Ciccio» Gambino. Gambino har blant annet skrevet om innsiden i mafiaen i boken «The Prince of Omerta».

Giovanni Gambino avbildet under et tidligere intervju med NBC News. Giovanni Gambino er sønn av den beryktede og avdøde mafiasjefen Don «Ciccio» Gambino. Gambino har blant annet skrevet om innsiden i mafiaen i boken «The Prince of Omerta». Foto: NBC News (skjermdump).

Sønn av beryktet mafiasjef tilbyr New York-borgere beskyttelse mot den «psykopatiske» terrorgruppen.

23.11.15 12:34

Giovanni Gambino, som er sønn av den avdøde mafiasjefen i den beryktede Gambino-familien i New York, vokste opp i nærheten av Palermo på Sicilia. Han hevder at Den islamske stat (IS) frykter den sicilianske mafiaen, og at det er en av hovedgrunnene til at det ikke finnes IS-celler på Sicilia.

Les også: Jakten fortsetter på Paris-mistenkte i Brussel

Han hevder den sicilianske mafiaen i New York er rede til å beskytte sine nabolag mot terrorister fra Midtøsten.

- Framveksten av global terrorisme gir mafiaen en mulighet til å vise sin gode side, sier Gambino, som flyttet fra Sicilia til Brooklyn i 1988, i et NBC News-intervju.

- Bedre beskyttelse enn FBI
Gambino mener mafiaen kan tilby borgerne bedre beskyttelse enn FBI og andre sikkerhetsbyråer.

- De reagerer ofte for sent, eller mislykkes med å se hele bildet av situasjonen som følge av mangel på menneskelig etterretning, sier Gambino, ifølge Reuters.

Les også: Norsk skole i Brussel terror-stengt

Gambino hevder at mafiaen selv har svært god oversikt over hva som skjer i deres nabolag.

- Verden er et farlig sted i dag, men folk som bor i New Yorks nabolag med sicilianske forbindelser, kan føle seg trygge, sier han.

- Psykopatiske IS
- Vi forsikrer oss om at våre venner og familier er beskyttet mot ekstremister og terrorister, spesielt den brutale psykopatiske organisasjonen som kaller seg for Den islamske stat (IS), sier han.

Ifølge avisen Panorama, kan mye tyde på at områdene i Europa som er best beskyttet mot IS, er de samme områdene hvor den sicilianske mafiaen står sterkt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.