*Nettavisen* Nyheter.

- IS halshogger russisk spion i ny video

SITE Intel opplyser at videoen er laget av IS’ avdeling i Raqqa i Syria. Raqqa har den siste tiden ble utsatt for omfattende luftangrep fra Russland. Foto: SITE Intel

En russisktalende IS-kriger halshogger en angivelig russisk spion i ny propagandavideo.

02.12.15 19:31

Det opplyser SITE Intel, som overvåker terroristgruppens bevegelser på nett.

I videoen, som også inkluderer en advarsel til Russland, blir en russer omtalt som «Haroun» henrettet på brutalt vis.

IS hevder russeren ble sendt til Syria av russisk etterretning. Dette skal være første gang at IS frigjør en video av en russer som blir halshogget, etter at Russland igangsatte luftangrepene i Syria i september.

Gisselet var iført en oransje drakt, som ofte brukes på IS’ gisler i propagandavideoene.

Russisktalende bøddel

Videoen starter med bilder av gisselet som er kryssklippet med bilder av president Vladimir Putin. Deretter kommer gisselet med en tilsynelatende innrømmelse om at han er vervet av russisk etterretning, FSB (tidligere KGB), for å samle informasjon om IS og gruppens medlemmer fra Kaukasus.

Mot slutten av videoen retter bøddelen, som er russisktalende, en klar advarsel til Moskva om at russiske styrker vil bli beseiret og at soldatene deres vil bli drept, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Russiske luftangrep
Russland startet i september en omfattende bombekampanje mot IS og andre opprørsgrupper i Syria. 1500 mennesker skal ha blitt drept i luftangrepene.

Den syriske organisasjonen SOHR hevder at 419 IS-krigere er blitt drept i Russlands luftangrep.

Terroraksjon mot passasjerfly
I forrige måned styrtet et russisk passasjerfly i Sinai-ørkenene i Egypt. 224 mennesker mistet livet. Russland konkluderte nylig med at stryten var forårsaket av en bombe om bord i flyet. IS har påtatt seg skylden for terroraksjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.