RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- IS har startet massakre i landsby i Irak

Rystende bilder av massedrap på irakiske soldater er lagt ut på sosiale medier. Dette skal vise en gruppe soldater som ble tatt til fange og drept av IS-jihadister i juni.
Rystende bilder av massedrap på irakiske soldater er lagt ut på sosiale medier. Dette skal vise en gruppe soldater som ble tatt til fange og drept av IS-jihadister i juni. Foto: Faksimile (Twitter)
Krigere fra Den islamske stat (IS) har innledet massedrap på innbyggerne i landsbyen Kojo i Nord-Irak.

Det melder hjelpeorganisasjonen Yazidi Solidarity and Fraternity League.

Organisasjonen er partnerorganisasjon til Norsk Folkehjelp, som fikk varsel om massakren fredag ettermiddag.

Les også: FN: - Bare 1.000 yazidier igjen på Sinjar-fjellet

– Det internasjonale samfunnet må handle nå, situasjonen er akutt, sier Trude Falch i Norsk Folkehjelp.

Kojo er en av tre landsbyer i området som er omringet av IS. Den har om lag 1.200 innbyggere som alle tilhører yazidi-minoriteten.

Ifølge opplysningene som Norsk Folkehjelp har fått, fikk innbyggerne frist fram til i dag om å konvertere til islam. IS skal fredag ha begynt å drepe menn, mens kvinner og barn ble ført til byen Tel Afar.

Senere fredag gikk en kurdisk tjenesteperson ut og sa at 80 innebyggere i en landsby nord i landet var blitt drept av krigere fra islamistgruppa Den islamske staten (IS).

– De ankom i biler i kveld og startet drapene. Det skjedde trolig på grunn av deres tro. En annen kurdisk tjenesteperson skal ifølge nyhetsbyrået Reuters ha bekreftet det samme, at drap var skjedd og flere kvinner var blitt fanget og tatt med. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere