RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: THOMAS MUKOYA (Reuters)

- Islamister bak kidnapping

Sist oppdatert:
Bortførte fransk kvinne i rullestol fra turistøy i Kenya.

En eldre fransk kvinne ble lørdag bortført av væpnede menn i båt like ved feriestedet Lamu i Kenya. Kidnapperne skal ha tatt henne med til nabolandet Somalia.

- Hun er allerede i Somalia. Det kan jeg bekrefte, sier Stephen Ikua, øverste sjef for de lokale myndighetene i Lamu.

Ovenfor nyhetsbyrået AFP mener han bestemt at det er de islamistiske opprørerne al-Shabaab fra Somalia som står bak kidnappingen.

Ville ikke senke båten

Til tross for en dramatisk jakt på kidnapperne greide de å flykte med den franske kvinnen over grensen.

Den kenyanske kystvakten omringet båten, og det oppsto skuddveksling mellom gjerningsmennene og marinesoldater.

- Flere av kidnapperne ble såret, men de klarte å komme seg inn til Somalia, heter det i en uttalelse fra kenyanske myndigheter.

Kystvakten var redd for å senke båten da de utvekslet skudd med kidnapperne.

- Vi frykter at om vi senker båten, så vil kvinnen drukne, sa turistminister Najib Balala før gjerningsmennene kom seg unna.

Den franske kvinnens kenyanske kjæreste, John Lepapa, fortalte at det var seks maskerte menn bevæpnet med automatvåpen som stormet parets private hus på øya Manda lørdag.

Paret og deres tjenere ble beordret til å ligge på gulvet, og deretter kvinnen, bundet til rullestolen tatt ut til en ventende båt.

«Sikker» ferieluksus

Manda er en del av halvøyen Lamu på den kenyanske kysten og er også hjem til et luksushotell. stedet har blitt sett på som det sikreste i landet, men 11. september gikk væpnede menn til angrep på et britisk par som var på ferie nord for Lamu.

Paret Judith og David Tebbutt fra sørøst i England var de eneste gjestene på Kiwayu Safari Village, som ligger kun 40 kilometer fra grensen til krigsherjede Somalia.

David Tebbutt ble drept av skudd, og hans kone, Judith, ble bortført. Hun antas nå å ha blitt solgt til pirater, som holder henne fanget i den sentrale delen av Somalia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere