*Nettavisen* Nyheter.

- Islamister drepte 42 på kostskole i Nigeria

Maiduguri (NTB-Reuters-AFP): Over 40 personer, de fleste elever, ble lørdag drept på en kostskole nordøst i Nigeria, opplyser helsepersonell. Ytterliggående islamister mistenkes for å stå bak.

06.07.13 15:05

Angriperne satte fyr på bygningen og skjøt elevene idet de forsøkte å flykte, ifølge en politikilde. Kostskolen ligger i byen Potiskum. En politikilde opplyste først at 27 elever og en lærer var drept. Like etter meldte helsepersonell at 42 mennesker hadde mistet livet.

Flere av elevene blir behandlet for brannskader.

Det er den tredje skolen som blir angrepet nordøst i Nigeria siden regjeringshæren gikk til offensiv mot den ytterliggående islamistgruppa Boko Haram i mai. Byen Potiskum ligger i delstaten Yobe, en av tre delstater der president Goodluck Jonathan har erklært unntakstilstand.

Boko Haram kjemper for å etablere en islamistisk stat i området, og gruppa anses å være den største trusselen mot regjeringen i det oljerike afrikanske landet.

Tidligere lørdag kom det melding om at bevæpnede menn hadde gått til angrep på en gård i Guma i Benue sentralt i Nigeria. Flere hus skal ha blitt stukket i brann, og ifølge lokale medier mistet 20 mennesker livet i angrepet. De døde oppgis å ha vært kristne, mens angriperne skal ha tilhørt folkegruppen fulani. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.