*Nettavisen* Nyheter.

- Islamister drepte 42 på kostskole i Nigeria

Flere av elevene blir behandlet for brannskader.

06.07.13 15:55

Over 40 personer, de fleste elever, ble lørdag drept på en kostskole nordøst i Nigeria, opplyser helsepersonell. Ytterliggående islamister mistenkes for å stå bak.

Overlevende forteller at islamist-gruppen troppet opp på skolen med beholdere fulle av bensin som de brukte til å sette fyr på skolen.

Angriperne satte fyr på bygningen og skjøt elevene idet de forsøkte å flykte, ifølge en politikilde. Kostskolen ligger i byen Potiskum. En politikilde opplyste først at 27 elever og en lærer var drept. Like etter meldte helsepersonell at 42 mennesker hadde mistet livet.

Unntakstilstand
Flere av elevene blir behandlet for brannskader.

Det er den tredje skolen som blir angrepet nordøst i Nigeria siden regjeringshæren gikk til offensiv mot den ytterliggående islamistgruppa Boko Haram i mai. Byen Potiskum ligger i delstaten Yobe, en av tre delstater der president Goodluck Jonathan har erklært unntakstilstand.

Direkte oversatt betyr Boko Haram «Vestlig utdannelse er syndefull».

Gruppen kjemper for å etablere en islamistisk stat i området, og gruppa anses å være den største trusselen mot regjeringen i det oljerike afrikanske landet.

Over 600 døde i 2012
Ifølge BBC døde over 600 mennesker i 2012 som følge av denne gruppens angrep.

Tidligere lørdag kom det melding om at bevæpnede menn hadde gått til angrep på en gård i Guma i Benue sentralt i Nigeria. Flere hus skal ha blitt stukket i brann, og ifølge lokale medier mistet 20 mennesker livet i angrepet. De døde oppgis å ha vært kristne, mens angriperne skal ha tilhørt folkegruppen fulani.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.