- Islamistleder drept i sammenstøt i Tunisias hovedstad

Tunis (NTB-AFP-Reuters): Sju militante islamister er drept i kamper med sikkerhetsstyrker i Tunisias hovedstad Tunis. En av dem skal være en framtredende leder i en forbudt islamistgruppe, melder landets statlige nyhetsbyrå.

04.02.14 18:16

En politimann ble også drept i skuddvekslingen, opplyste regjeringskilder tirsdag.

Kampene brøt ut da tunisiske spesialstyrker aksjonerte mot et hus etter tips om at tungt væpnede islamister holdt til i bygningen. Våpen, eksplosiver og bombebelter ble funnet i huset, ifølge tunisiske sikkerhetskilder.

Ifølge nyhetsbyrået TAP er Kamel Ghadghadi en av de drepte. Han regnes som en av lederne i den forbudte islamistgruppen Ansar al-Sharia. Han skal være mistenkt for drapet på to opposisjonsledere i landet.

En ny regjering bestående av teknokrater ble forrige uke tatt i ed i Tunisia. Overgangsregjeringens første oppgave er å sørge for nyvalg etter måneder med politisk uro i landet. Det var fagbevegelsen som til slutt meklet fram avtalen mellom den islamistiske regjeringen og opposisjonen, som endte med at islamistene i Ennahda-partiet gikk med på å gi fra seg regjeringsmakten.

Tunisia har i lengre tid vært preget av politisk lammelse og strid mellom de moderate islamistene som hadde regjeringsmakten, og den sekulære opposisjonen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag