RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Islendinger vil ha mer Fjord-aksjer

Sist oppdatert:
Den pengesterke islandske Fjord-partneren Samherji vurderer å kjøpe flere Fjord-aksjer
Det er Intrafish som melder dette.

Avisen skriver at Samherji ønsker å være en pådriver for konsolideringen i fiskerinæringen. Bakgrunnen for at islendingen igjen er ute etter Fjord-aksjer er Fjords salgsselskap Pieters. Dette selskapet gir bred tilgang til kundene i EU-markedet.

- For øyeblikket er det vanskelig å si om Samherji har planer om å kjøpe en større andel av Fjord. Samherjis merittliste sier oss at Samherji ville være interessert i å sikre seg flere aksjer i Fjord, ettersom det i stor grad har vært Samherjis taktikk å gjøre strategiske kjøp i andre selskaper. For Samherji tror jeg det er viktigere for tiden å få tilgang til Fjords kompetanse, distribusjonskanaler og markeder. Det vil ikke komme som noen overraskelse om Samherji i fremtiden vil kjøpe flere aksjer i Fjord, men jeg antar dette vil skje i forbindelse med Fjords opsjon til å kjøpe opp inntil 50 prosent av Samherjis oppdrettsaktivitet på Island, sier analytiker Stefán Broddi Gudjónsson ved Islandsbanki.

I dag har islendingene en beskjeden eierandel på 2,9 prosent i Fjord.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere