RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Israel knekker nøtter med slegge

Sist oppdatert:
Forsvarssjef Sverre Diesen Forsvarssjefen kritiserer Israels krigføring.

Diesen mener Israels krigføring i Gaza er irrasjonell og virker mot sin hensikt. Han beskriver den israelske krigsmakten i Gaza som «en militærmakt løsrevet fra sitt politiske formål».

– Israel knekker nøtter med slegge, og i den grad de i det hele tatt lykkes, betaler de en strategisk pris for en marginal og forbigående taktisk fordel. Langt på vei gjør jo landet dermed akkurat det Hamas ønsker de skal gjøre; Israel forsterker oppslutningen om Hamas i de palestinske områdene, svekker sitt eget omdømme i resten av verden og bidrar dermed til en langsiktig utvikling som svekker landets mulighet for en løsning i Midtøsten det er tjent med, sier Diesen til Aftenposten.

Han sier til avisenat maktbruken ikke er egnet til stanse rakettene fra Hamas. Tvert om skapes omfattende lidelser og skader. Det igjen radikaliserer nye grupper av palestinere, noe som ikke er i Israels interesse.

- For det tredje forspiller Israel stadig mer av sin sympati og sitt omdømme i resten av verden, noe som heller ikke er i deres langsiktige strategiske interesse, sier Diesen til avisen.

Forsvarssjefen understreker at hans synspunkter er strengt militærfaglige, og legger til at «moral og rettferdighet i Midtøsten får andre ta stilling til». (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere