RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Israels ambassadør kalt hjem

Israels ambassadør til Norge, Naim Araidi, er kalt hjem etter anklager om upassende oppførsel.
Israels ambassadør til Norge, Naim Araidi, er kalt hjem etter anklager om upassende oppførsel. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Anklaget for seksuelt upassende oppførse.

(Nettavisen/NTB): Israels ambassadør til Norge, Naim Araidi, er kalt hjem etter anklager om upassende oppførsel, melder Stavanger Aftenblad. Ambassadøren avviser anklagene.

Det var den israelske avisen Yedioth Ahronoth som først skrev om hjemkallelsen, skriver Stavanger Aftenblad.

Den israelske avisen nevnte verken navn eller hvilket land ambassadøren var stasjonert, men etter at bloggeren Richard Silverstein lørdag publiserte navnet på sin blogg, har Stavanger Aftenblad fått bekreftet påstandene fra flere uavhengige kilder.

Nettavisen har også fått bekreftet påstanden fra uavhengige kilder.

Den israelske ambassaden vil imidlertid verken bekrefte eller avkrefte påstanden.

- Vi kan dessverre ikke kommentere denne saken på nåværende tidspunkt, sier George Deek, som er nummer to ved den israelske ambassaden, til Nettavisen.

Undersøke
Ifølge Yedioth Ahronoth har norske ansatte ved den israelske ambassaden og ambassadørens residens beskyldt Naim Araidi for seksuelt upassende oppførsel, men ambassadøren avviser beskyldningene.

Ambassadøren avviser beskyldningene.

Den israelske utenrikstjenesten skal ha sendt en jurist til Oslo for å undersøke saken. Etter dette skal Araidi ha blitt hjemkalt for å bli i Israel inntil saken er ferdig etterforsket. Ifølge Yedioth Ahronoth skal ambassadøren ha uttalt at han ville trekke seg tilbake fra utenrikstjenesten.

Naim Araidi var den første israelskaraber som ble utnevnt til israelsk ambassadør i Norge. Det skjedde i 2012. Han er ingen profesjonell diplomat, men dikter og litteraturprofessor.

Druser
Naim Araidi er druser, en arabisk minoritet som primært holder til i Syria, Libanon og Israel. Også viseambassadøren han fikk han med seg er israelskaraber, nemlig George Deek, som er kristen.

Det er første gang at to representanter for den arabiske minoriteten i Israel er ansatt i de høyeste stillingene ved en israelsk utenriksstasjon. Om lag 20 prosent av innbyggerne i Israel er arabere.

Utnevnelsene kom ifølge israelske medier som følge av den økende bekymringen for Israels omdømme i Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere