RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Israelsk PR-kampanje i europeiske land

København (NTB): Israelske myndigheter forsøker å rekruttere dansker som kan være med og spre et positivt bilde av Israel. Samme kampanje skal være planlagt i Norge og andre europeiske land.

Det er den kontroversielle israelske utenriksministeren Avigdor Lieberman som står bak framstøtet, skriver Berlingske Tidende, som igjen henviser til opplysninger fra den israelske avisa Ha'aretz.

Israels ambassadør i København har angivelig fått beskjed om å levere en liste med tusen israelvennlige dansker til utenriksdepartementet i Jerusalem i midten av januar. Blant folkene på listen skal det være både journalister, politikere, akademikere, jøder og kristne.

Samme strategi skal angivelig forsøkes også i Storbritannia, Italia, Frankrike, Spania, Tyskland, Nederland og Norge. Den israelske ambassaden i København avviser at det er noe spesielt oppsiktsvekkende ved de planlagte kampanjene.

- Det finnes ikke bare tusen, men flere hundre tusen dansker med varme følelser for Israel, sier ambassaderåd Dan Oryan.

Han understreker at ambassaden også i dag har møter med folk de oppfatter som venner og allierte. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere