*Nettavisen* Nyheter.

- Ja, det er jo hun som går fort på ski!

GJORDE STAKEBEVEGELSER: Mahamed Musse Ahmed synes det er morsomt å følge Bjørgen og Co i VM. Foto: Thomas Rud (MEDIHUSET NETTAVISEN)

Mahamed måtte tenke seg om, men kom til slutt på navnet til gulljenta Marit Bjørgen.

05.03.11 13:19

Torsdag triumferte de norske jentene i stafetten under VM på ski. Nettavisen tok turen ut i Oslos kulturelle smeltedigel, bydelen Grønland, for å høre hva folk der tenker om ski-VM og ikke minst om gulljenta Marit Bjørgen. De fleste dro kjensel på trønderjenta, men navnet var vanskelig.

- Ja, det er jo hun som går så fort på ski, sier Mahamed Musse Ahmed til Nettavisen, mens han gjør raske stakebevegelser med armene.

- Barnamine er flinke
Han må ha litt hjelp, men klarer til slutt å komme fram til navnet på den norske skistjernen.

- Vi sliter jo litt med norske navn, men når vi har bodd her i så mange år blir vi kjempeglade når de gjør det bra. Jeg har mange norske venner jeg ser på sport med, fortsetter Ahmed.

Han kan ikke skryte på seg egne ferdigheter i skisporet, men han har barn som går på ski.

- Barna mine er flinke til å gå på ski, men jeg bare datt når jeg prøvde. Det blir vanskelig for en stor mann å lære seg ski. Man må jo ha veldig god kondis og god fysikk, smiler Ahmed.

Les også: Her arrangerer de ekte «barneskirenn».

- Har vunnet nesten alt
Hassan Oomar har heller ikke stått mye på ski og følger ikke så mye med på VM. Likevel vet han hvem Marit Bjørgen er.

- Hun har jo vunnet nesten alt som er å vinne i år og hun er veldig flink. Det er ikke bare enkelt å stå på ski. Jeg har prøvd, forteller han.

- På besøk hos svigermor
Nettavisen møter også en familie med kofferter på vei gjennom Grønland. Men de har ikke ankommet hovedstaden for å få med seg skifesten i Holmenkollen.

- Vi er på ferie for å besøke min svigermor, sier Bala Vela fra London.

Han kjenner ikke til Marit Bjørgen, men har fulgt med på VM på TV.

- Jeg har ingen erfaring med ski selv, men jeg har fulgt med på både NRK og Eurosport, spesielt langrenn og hopp, sier Bala.

Les også: Kollen-publikummet skal ha skryt.

Hjelp fra kollega
På kjøpesenteret Grønland Basar står Sarbest Namek bak kjøttdisken under stafetten for kvinner. Når Nettavisen viser han bilde av Bjørgen blir også han usikker på hvem det er. Han får hjelp av en kollega.

- åååå.. hva heter hun igjen? Vi har jo hatt om henne hver dag på skolen.

- Fornavnet hennes starter med «Mar...»?

- Marit Bjørgen! Jeg ønsker henne lykke til videre. Hun kommer til å vinne mer. Hun smiler jo også hele tiden, sier Namek.

Han prøvde selv å komme seg opp i Kollen forrige lørdag, men måtte bare gi opp.

- Det var jo kaos! Jeg skulle dra, men ombestemte meg. Likevel har jeg vært på Universitetsplassen. Det er moro å se Norge slå Sverige, slår Namek fast.

Les også: Køkaos på T-banen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.