*Nettavisen* Nyheter.

- Ja, det er merkelig at bensinprisen er så høy

Bård Hoksrud (Frp). Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

Bård Hoksrud (Frp) svarer på kritikk av de høye bensinprisene.

01.08.15 10:34

Redaktør i Telemarksavisa, Ove Mellingen, tar et kraftig oppgjør i et avisinnlegg med dagens bensinpriser som han mener nylig lå på 16-kronertallet.

Mellingen vil ha svar på hvorfor bensinprisene er høyere nå enn i fjor, til tross for en halvering av oljeprisene. Samtidig setter han spørsmålstegn ved at bensinprisene er høyere med Fremskrittspartiet i regjering enn under Arbeiderpartiets regjeringstid.

Tidligere samferdselspolitiker Bård Hoksrud (Frp) blir trukket fram av Mellingen som én av dem som gjorde billigere bensin til en viktig valgkampsak for Frp.

Mellingen klager også på at drivstoffavgiften har økt.

- Jeg er helt enig at det virker merkelig at prisen er som den er, sier Hoksrud til Nettavisen.

- Men vi har i motsetning til forrige regjering ikke lagt på prisstigning på drivstoffavgiftene, så med de oljeprisene vi har nå, så skulle drivstoffprisen gått ned. Så det er feil det han (Mellingen red.anm.) sier. For første gang på åtte år sørger vi for at det ikke ble lagt på en årlig prisstigning på drivstoffavgiftene, sier Hokksrud.

- Så Frp har i utgangspunktet sørget for at drivstoff på pumpene skulle gått ned, sier han.

Drivstoff for tolv kroner
Hoksrud mener også Mellingen tar for kraftig i, når han hevder bensinprisene ligger på 16 kroner literen.

- Jeg synes det er spesielt av en redaktør å vise til 16 kroner. Det er lenge siden det var 16 kroner literen. De siste ukene har det ligget langt nede på tolvtallet. Da jeg kjørte fra Oslo i dag, var dieselprisen 11.69 på YX-en der jeg bor.

- Noe som ikke stemmer
- Men når det er sagt, så kommer jeg nok til å ta en runde med finans fordi det er noe som ikke stemmer med en halvering av oljeprisen uten mer utslag på drivstoffprisen.

- Jeg vil oppfordre folk til å bruke forbrukermakten sin, og handle på søndag kveld og mandag morgen, legger han til.

Kalte inn bensinbransjen
Finansminister Siv Jensen (Frp) og næringsminister Monica Mæland (H) innkalte oljebransjen til et møte i desember i fjor, for å få klarhet i spriket mellom bensinprisene og oljeprisen.

Bransjen svarte med at den lave råvareprisene og avgiftsendringene ville komme kundene til gode, ifølge E24.

- Men hovedbudskapet deres er at prisene har gått litt ned, mens fortjenesten ikke har gått opp, uttalte Mæland etter møtet, ifølge NTB.

Senest i juni måned krevde finansminister Jensen en forklaring fra bensinbransjen på de høye bensinprisene. Statoil svarte med at kundene allerede betaler under listepris som følge av hard konkurranse mellom bensinstasjonene, meldte TV 2.

I fjor la Konkurransetilsynet fram en rapport som viser at norske bensinstasjonskjeder tar vesentlig høyere marginer enn før, ifølge NTB. Rundt 60 prosent av bensinprisen går til statskassen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.