Gå til sidens hovedinnhold

- Ja, det var kanskje dumt av meg

Inger Lise Hansen tar selvkritikk for ikke å ha luftet problemstillingene internt i partiet før det kom ut i media.

- Ja, det var kanskje dumt av meg, men likevel svarte jeg bare ærlig på spørsmålene fra avisen, sier KrFs 2. nestleder til TV 2.

- Slitsomt
I et intervju med TV-kanalen står likevel Hansen på det hun sa til Aftenposten i helgen, og sier at hun ikke angrer på uttalelsene.

KrFs 2. nestleder forteller at hun har fått mye støtte etter at hun tok opp saken, men sier også at det har vært et svært hektisk døgn.

- Ja, når du kommer hjem til din to år gamle datter og må sitte oppe hele natten for å ta telefonen så er det klart det er slitsomt, sier Inger Lise Hansen til TV 2.

Endringene:

Da Hansen søndag gikk ut i Aftenposten, fortalte hun at hun ønsket følgende endringer:

# Å endre den ensidige Israel-støtten.

# Å fjerne forslaget om å flytte den norske ambassaden til det okkuperte Jerusalem.

# Å si nei til den israelske muren.

# Å se bort fra at tillitsvalgte i partiet må være bekjennende kristne.

# Å si ja til homofilt ekteskap.

# Å åpne for vinmonopol i hver kommune.

- En krigserklæring
Professor og valganalytiker Anders Todal Jenssen mener Inger Lise Hansen har lite å vinne på sine radikale krumspring.

- Hansen utfordrer flere av partiets kjernesaker i en smell: Hun vil ha mer vin, tillate homofil vigsel og endre Israel-politikken. Dette skaper et sprik partiet knapt har sett maken til, sier han til Nettavisen.

Todal Jenssen tror ikke partiet kan løse dette gjennom interne kompromisser, og mener Hansen her inviterer til et generalopprør om hva partiet skal være.

- Dette oppfattes nok som en krigserklæring. Jeg mistenker at debatten allerede er så polarisert at det ikke fins noe kompromiss. Her kan det komme til å ende med at noen må ut av partiet, sier Jenssen.

Kommentar fra Gunnar Stavrum: KrFs død i skjønnhet

- Kan bli hennes avskjedserklæring
- Jeg kjenner ikke så godt styrkeforholdet mellom fløyene i partiet, men jeg mistenker at Hansens fløy er i mindretall – og at Høybråten i så måte får et lett spill. Samtidig må et parti med store interne uenigheter konsolidere seg.

Han mener Hansens utspill er mer et rop om avmakt.

- Jeg tror dette kan bli hennes avskjedserklæring, sier Todal Jenssen til Nettavisen.

Les saken: Hvem ryker?

- Jeg er på mange måter enig
Stortingsrepresentant for KrF, Knut Arild Hareide, sier til Nettavisen mandag at han synes debatten som pågår i partiet om veien videre, er bra.

- Det jeg vil si, er at Inger Lise er en god representant for KrF. Jeg er på mange måter enig i retningen hun skisserer, selv om jeg ikke er enig i alle hennes politiske utspill, sier Hareide til Nettavisen.

- Hva synes du om at hennes soloutspill?

- Jeg har ikke noe i mot at Inger Lise tydelig fronter det hun står for. Hun gjør det på en måte som innbyr til respekt, sier Hareide til Nettavisen.

Les saken: Gir full støtte til Inger Lise

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene