RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ja, vi har henrettet alle

Torsdag la IS ut en video som angivelig viser drapene på hundrevis av syriske soldater som ble tatt til fange under stormingen av en flybase nord i Syria denne uken.
Torsdag la IS ut en video som angivelig viser drapene på hundrevis av syriske soldater som ble tatt til fange under stormingen av en flybase nord i Syria denne uken. (Ap)
IS har offentliggjort flere grufulle videoer. Vi advarer mot sterkt innhold.

Terrorgruppen Den islamske staten (IS) har frigjort en video som tilsynelatende viser likvideringen av 250 syriske regjeringssoldater.

En IS-kriger bekrefter overfor Reuters at videomaterialet er autentisk.

- Ja, vi har henrettet alle.

Se videoen lenger nede i saken.

Ifølge ubekreftede meldinger skal de henrettede syriske regjeringssoldatene ha blitt tatt til fange i nærheten av flybasen Tabqa nord i Syria.

Marsjerte i undertøy
Videoopptaket starter med å vise titalls menn som marsjerer gjennom et ørkenområde. Fangene har hendene bundet bak hodet og er kun iført undertøy.

Samtidig er det en IS-kriger som gjentatte ganger roper «den islamske stat» på arabisk, hvor andre svarer med å rope «den vil bestå», skriver The Independent.

Skutt én etter én
Senere i opptaket kan en se likene av titalls menn som ligger spredd utover ørkenlandskapet. I en annen uredigert versjon vises også selve likvideringen, hvor de syriske fangene står på kne og blir skutt én etter én.

De syriske regjeringssoldatene ble angivelig tatt til fange da de forsøkte å flykte fra IS-krigere som stormet flybasen Tabqa på søndag. Om lag 1400 mennesker skal ha tjenestegjort ved flybasen, og flere hundre av dem klarte å rømme.

Samtidig har IS offentliggjort en annen video som angivelig viser halshoggingen av en kurdisk mann i Irak. I videoen vises flere menn ikledd oransje fangedrakter. Mennene opplyses å være kurdiske soldater som er tatt til fange, melder BBC.

Mannen som blir drept blir vist knelende ved en moskè i Mosul før han blir halshogget.

Krisemøte
FNs menneskerettsråd skal holde et ekstraordinært møte om overgrep begått av opprørsgruppa Den islamske stat (IS) i Irak. Møtet finner sted i Genève mandag.

Det er Iraks regjering som har bedt om møtet, med støtte fra arabiske stater med Egypt i spisse og Iran, EU og USA.

Mandag fordømte FNs høykommissær for menneskerettigheter Navi Pillay det hun kalte forferdelige og omfattende forbrytelser begått av IS, inkluderte massehenrettelser av fanger. Dette kan utgjøre krigsforbrytelser, sa Pillay.

Torsdag la IS ut en video som angivelig viser drapene på hundrevis av syriske soldater som ble tatt til fange under stormingen av en flybase nord i Syria denne uken.

Den islamske staten (IS) har offentliggjort en video som angivelig viser halshoggingen av en kurdisk mann i Irak.

I en video som ble publisert på YouTube torsdag, oppgis det at så mange som 250 regjeringssoldater er drept.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere