RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ja, vi spiste turkameraten vår

Foto: Siberian Times
Sist oppdatert:
Tilstår at de overlevde på menneskekjøtt i den sibirske villmarken.

To russiske fiskere ble på mirakuløs vis funnet i live av et redningshelikopter i slutten av november etter å ha vært savnet i den iskalde, russiske villmarken i tre måneder.

Redningsmannskapene gjorde funn av menneskelevninger der fiskerne ble funnet, og de to overlevende ble mistenkt for drap og kannibalisme på en tredje turkamerat.

De overlevende, to menn på 35 og 37 år, er to av fire turkamerater som forsvant under en fisketur i Yakutia i august måned. Fiskerne skulle egentlig komme tilbake etter to til tre uker, men gikk seg vill i ødemarken.

Mennene var skrubbsultne og led av frostskader da de ble funnet i den østlige regionen Yakutia ved elven Sutam – som ligger 250 kilometer fra nærmeste by Neryungi. Yakutia-regionen er kjent som det kaldeste beboelige området på planeten.

- Han frøs i hjel
De overlevende fortalte redningsmannskapene at gruppen hadde delt seg inn i to par, i håp om at det kunne øke sjansen for overlevelse. De sa de hadde levd på mat de fant i naturen, og søkt ly i en trehytte.

Nå har imidlertid én av mennene innrømmet overfor etterforskerne at de to spiste en av turkameratene, en 44 år gammel mann, noe som angivelig holdt dem i live i flere uker, skriver Komsomolskaya Pravda.

Men han nekter for at de tok livet av turkameraten.

- Han frøs i hjel. Først da begynte vi å spise ham, har 37-åringen sagt i avhør, ifølge Siberian Times.

Tilstått kannibalisme
Politikilder bekrefter også overfor andre russiske medier at 37-åringen har tilstått kannibalisme.

- Under avhøret så tilsto én av dem at kannibalisme faktisk hadde skjedd. Det var ikke drap. De spiste ham etter at han døde, da han ikke lenger klarte å holde ut forholdene, sier en etterforskningskilde til Komsomolskaya Pravda.

Den fjerde turkameraten, en mann på 47 år, er fortsatt savnet i villmarken.

Obduksjonsrapporten
De to mennene rømte fra sykehuset kort tid etter at de ble oppmerksomme på at det ble opprettet en drapsetterforskning, men valgte å vende tilbake etter ti dager for å samarbeide med politiet, ifølge russiske medier.

Obduksjonsrapporten er ventet ferdig i slutten av januar, og først da kan politiet få et endelig svar på om mannen var drept eller om han døde av kulde.

Foreløpig har de to turkameratene status som vitner i saken.

Kilder: The Siberian Times, DNews, The Australian.

Mer fra Nettavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere