- Jagland er ikke et mobbeoffer

Rettferd for taperne:

Generalsekretær Tor Bernhard Slaathaug i Stiftelsen Rettferd for taperne synes ikke Thorbjørn jagland blir utsatt for mobbing.

Generalsekretær Tor Bernhard Slaathaug i Stiftelsen Rettferd for taperne synes ikke Thorbjørn jagland blir utsatt for mobbing. Foto: Jarle Aabø

Rettferd for taperne mener Thorbjørn Jagland ikke blir mobbet.

Etter at det ble klart at Thorbjørn Jagland ble vraket som leder av Nobelkomiteen, kalte kunnskapsministerens rådgiver Jagland en klovn på Twitter.

«Klovnen ut av komiteen. Gudskjelov», tvitret kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksens rådgiver Magnus Thue.

Da det ble påpekt at Jagland fortsetter som komitémedlem, la han til:

«Agh, sant det. Klovnen kastet som komitéleder, skulle jeg ha skrevet».

Jagland søster raser over utspillet:

– Jeg har tidd stille i alle år, men nå har jeg fått nok. Jeg er en søster som bryr meg om min bror. Ikke mobb broren min! sier Kari Jagland Berntzen til VG.

Les også: Pute-politikk i Jaglands tid

- Langt fra noe offer

Stiftelsen Rettferd for taperne reagerer på at søsteren kaller det Jagland har blitt utsatt for for mobbing.

- Jeg har full forståelse for søskenkjærlighet. Men jeg reagerer på at hun kaller ham for et mobbeoffer. Han har blitt behandlet røft av media og andre, men han er langt fra noe offer, sier generalsekretær Tor Bernhard Slaathaug i foreningen til Nettavisen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Thorbjørn Jagland ble kalt klovn på Twitter. - Ikke mobbing, mener Stiftelsen Rettferd for taperne. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)


Les også: Slik reagerte Erna Solberg på Twitter-hetsen av Jagland

Jobber for mobbeofre

Han frykter utspillet vanner ut definisjonen av mobbing.

- Jeg har forståelse for at det kan være vondt å bli kalt en klovn, og jeg tar sterk avstand fra slike utspill. Men vi må ikke vanne ut begrepet mobbing. Vi jobber for å forbedre ettervernet av mobbeofre og vi opplever til stadighet at det er vanskelig å nå frem med mobbesaker i rettsvesenet. Det er et svært lite antall mennesker som får en oppreisning basert på mobbing. Dette gjør bare jobben enda vanskeligere, mener Slaathaug.

- Tror du Thorbjørn Jagland selv føler seg som et mobbeoffer?

- Jeg tviler på det ettersom Jagland har hatt god tilgang til å komme på trykk. Har han all mulighet til å forsvare egen person. Og jeg synes det er vanskelig å kalle en person som har vært statsminister, leder av Europarådet og leder av Nobelkomiteen for et offer.

- Hva skal til for at noe er mobbing i dine øyne?

- Først og fremst må det være noe som skjer over tid. En enkeltkommentar er ikke mobbing. Gjentakelse av kommentarer eller trakassering kan være mobbing. Her har en person kommet med en tullete kommentar på Twitter. Andre har gjort det tidligere, men det er stor sett snakk om enkelthendelser, sier Tor Bernhard Slaathaug.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.