*Nettavisen* Nyheter.

- Janukovitsj er fast bestemt på å beholde makten

Washington (NTB): Ukrainas president Viktor Janukovitsj vil bruke makt og ulovlige midler for å stoppe demonstrasjonene i landet, ifølge USAs øverste etterretningssjef.

- Janukovitsj er fast bestemt på å beholde makten, og han vil sannsynligvis ty til tvang, midler som faller utenfor loven og andre taktikker for å endre situasjonen til sin favør for å sikre gjenvalg, skriver USAs øverste etterretningssjef James Clapper i et brev til det amerikanske Senatet.

EU og Ukraina hadde forhandlet i flere år om en avtale om samarbeid og frihandel, da Janukovitsj i november ga beskjed om at han ikke ville undertegne avtalen. I stedet ville presidenten inngå en avtale med Russland, som tilbød billigere gass og lån.

Det utløste de største massedemonstrasjonene og mest voldelige sammenstøt mellom provestlige demonstranter og opprørspoliti på mange år.

- En russisk nødpakke vil på kort sikt hjelpe Ukraina med å unngå en finanskrise. Men det vil øke Kievs avhengighet til Moskva, og det vil gjøre Ukraina sårbar for russisk press, skriver Clapper. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.