RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Japan ignorerte faren for atomkatastrofer

Sist oppdatert:
Tokyo (NTB-Reuters-AFP): Japanske myndigheter trodde på myter om atomsikkerhet som de selv hadde skapt, ifølge en ny rapport som fastslår at de dermed ikke var forberedt på katastrofen i Fukushima.

Siden ingen virkelig trodde en katastrofe kunne inntreffe, var personalet ved kraftverket Fukushima-Daiichi heller ikke godt nok opplært til å takle en krisesituasjon. Resultatet ble en av de verste ulykkene i kjernekraftens historie

Ulykken, der titusener av mennesker måtte flykte fra sine hjem, har skapt dyp mistro til atomkraft i den japanske befolkningen. For en uke siden demonstrerte over 100.000 mennesker i Tokyo mot gjenoppstartingen av to reaktorer ved et annet kraftverk.

I den nye granskningsrapporten som ble lagt fram mandag, heter det at Tokyos kraftselskap TEPCO og de statlige tilsynsmyndighetene var altfor selvsikre og uforberedt på uforutsette hendelser. Katastrofen rammet kraftverket nordøst i Japan i mars i fjor.

De ti medlemmene av granskingskommisjonen oppfordrer begge til å fortsette etterforskningen av hvorvidt atomkraftverket ble ødelagt av jordskjelvet eller den påfølgende tsunamien. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere