*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg angrer og vil bære mitt kors

Foto: Privat

Klarer ikke å tilgi seg selv for å ha slått i hjel den norske SAS-flyvertinnen.

15.06.10 17:17

Det er gått drøye tre måneder siden den norske flyvertinnen Vera Vildmyren (42) ble brutal drept på sitt hotellrom på Radisson Blu-hotellet på Amager i København.

Den rumenske Marian Clita (58) tilsto drapet på Vildmyren etter å ha vært flere dager på rømmen i Danmark og Sverige.

16 sider langt brev
Nå har 58-åringen sendt et 16 sider langt brev til den danske avisen Ekstra Bladet.

- Jeg angrer. Jeg angrer og jeg vil bære mitt kors så lenge det er mulig, skriver rumeneren i brevet.

- I mine tanker vil jeg akseptere den straffen som samfunnet har gitt meg. Men jeg er min egen strengeste dommer. Og først når jeg har tilgitt meg selv, så har jeg avsluttet min straff. Dette vil aldri skje, skriver 58-åringen som er tidligere drapsdømt i hjemlandet.

Clita har tilbrakt mer en 20 år bak murene. Dansk politi har tidligere omtalt ham som en omstreifende tyv som begikk tyverier på ulike hotell han oppsøkte. I brevet til Ekstra Bladet skriver Clita at han vil først avsløre sine kriminelle arbeidsmetoder når han pensjonerer seg.

- Jeg har min måte å arbeide på. Men den kan først avsløres når jeg er pensjonert. Men for å få suksess må du være elegant påkledt, være dyktig til å konversere, og ha en god orientering. Du skal være spontan og ha passe med adrenalin i kroppen, skriver han til avisen.

Overga seg til politiet
Vildmyren ble funnet drept på sitt hotellrom 1. mars i år. Politiet klarte å fange opp gjerningsmannen på overvåkningsbilder, og etterlyste ham med navn og bilde. Til slutt overga Clita seg til svensk politi i Malmö, og ble utlevert til danske politimyndigheter.

Clita gjennomgår en psykiatrisk undersøkelse før rettssaken mot ham starter.

Clita har i avhørt forklart at han fikk panikk og slo offeret Vildmyren med en lampe. Han sa videre at døren til Vildmyrens rom i 20. etasje på hotellet Radisson Blu på Amager Boulevard i København sto åpen.

Da han gikk inn i rømmet hennes, skrek hun opp.

- Det var ikke meningen å drepe henne, men døren sto åpen til hennes værelse. Det ble til at jeg slo henne. Det er hotellets ansvar, svarte Clita da han ble spurt om hendelsesforløpet.

Vildmyren etterlater seg to barn og en ektemann.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.