RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg ba henne ikke om å roe seg ned

(Montasje: Scanpix)
Sist oppdatert:
Presset justisminister angrer ikke på noe fra samtalen med Utøya-advokat Mette Yvonne Larsen.

STORTINGET (Nettavisen): Justisminister Knut Storberget (Ap) må tåle kritikk fra de pårørende i Aftenposten tirsdag, etter en «privat samtale» med bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen.

Ifølge avisen ba Storberget Larsen dempe kritikken av politiet. Selv sier Storberget til Nettavisen at han ringte Larsen fordi han mente hun uttalte seg feilaktig om hva de gjorde overfor de mange etterlatte etter massakren 22. juli.

- Storberget må gå av
Bistandsadvokat Arne Seland mener justisminister Knut Storberget har mistet all tillit etter at han angivelig skal ha lagt press på Utøya-advokat.

«Dette er helt uholdbart. Vi har lenge lurt på hvem som hadde interesse og makt til å stoppe kritikken av politiet. Nå viser det seg at det kommer fra øverste hold», sier Seland til Nettavisen.

Nettavisen møter Storberget på vei inn til dagens interpellasjon.

- Trekker meg ikke
- Vurderer du å trekke deg fra din stilling, Knut Storberget?

- Nei, det gjør jeg ikke, avviser han kontant - og sier dette om bakgrunnen for å ta kontakt med Mette Yvonne Larsen 19. august:

- Hun kom med kritikk av vår håndtering av de pårørende. Som justisminister var det riktig av meg å ringe henne for å påpeke hva vi faktisk gjorde overfor denne hardt rammede gruppen, sier Storberget til Nettavisen.

- Jeg sa ikke det
Han presiserer at han ikke gjorde noen forsøk på å stagge henne:

- Det er feil, jeg ba henne ikke om å dempe seg. Jeg har selv vært bistandsadvokat og vet at de må få «snakke rett fra levra». Men jeg må også få si fra om hva jeg mener, sier Storberget.

Seland mener Storberget bør ta konsekvensen av dette og trekke seg:

- Han bør trekke seg umiddelbart. Dette har vi ikke tid til! Denne saken fortjener en verdig avslutning, sier Seland.

Angrer ikke på noe
- Er det noe med samtalen du angrer på i ettertid, Storberget?

- Nei, det er det ikke. Jeg har også hatt møte med både henne og hennes klienter i ettertid, understreker justisministeren.

Seland er av en annen oppfatning og mener Storberget mangler nødvendig tillit og snakker usant når han refererer fra samtalen med Larsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere