RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg bar stein i hagen

Foto: Stortinget (Stortingsarkivet)
Sist oppdatert:
Hun vil fjerne 1. mai som fridag. Nå vil hun ha hele partiet med seg. Hva mener du?

Dagen før 1. mai gikk stortingsrepresentant Åse Michaelsen (Frp) ut og sa at 1. mai bør kuttes som offisiell fridag. Michaelsen vil heller flytte fridagen til frigjøringsdagen den 8. mai.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Mange er kritiske til forslaget.

- Det har kommet veldig mye negativt, men det er mer folk som har gått i den fellen og oppfattet det som at man skal legge ned 1. mai som en kampdag for arbeidernes rettigheter. Men det er ikke det dette er snakk om, sier Michaelsen til Nettavisen.

- Er ikke misunnelig
Michaelsen påpeker videre:

- Arbeiderpartiet og alle som ønsker det skal fortsatt kunne bruke 1. mai som en kampdag, men det jeg ønsker er å flytte selve fridagen, sier hun.

- Så du er ikke bare misunnelig på Arbeiderpartiet som får så mye oppmerksomhet 1. mai?

- Ikke i det hele tatt, og jeg håper på deres vegne også om man skulle lykkes å flytte fridagen, at de fortsetter med sin kampdag og får flere til å gå i tog, sier hun.

Hun sier samtidig at hun synes markeringen av dagen har utviklet seg i feil retning.

- I Arendal klarte de ikke å stille tog. Det sier litt om at den dagen kanskje har fått en litt politisk slagside, at andre partier ikke kan gå inn med sine paroler. Vi har jo alle politiske mening om arbeiderstandpunkt, sier Michaelsen, og legger til:

- Dagen har nærmest blitt brukt som en valgkampdag for Arbeiderpartiet.

- 8. mai er viktigere
Hun mener det vil være mye bedre å flytte fridagen til frigjøringdagen 8. mai, slik at den dagen får en høyere prioritet.

- I forhold til mitt ståsted er det viktigere å legge fridagen til frigjøringsdagen, og i større grad løfte den dagen og legge innhold til den. Hvis du ringer rundt er det det veldig mange som ikke vet hva 8. mai er, og særlig for den oppvoksende slekt er det viktig å vise hva dagen står for, sier Michaelsen til Nettavisen.

Dagen bør brukes til å dele ut utmerkelser, som for eksempel Kongens fortjenstmedalje og Krigskorset, og kongen bør stå i sentrum.

- Dette kan skape et tverrpolitisk løft for nasjonen. Jeg tenker at vi også har muligheten til å løfte kongehuset, som er symbolet for vår frihet, sier hun.

Vil ha med hele Frp
Nå ønsker hun å få med seg hele Frp på forslaget sitt.

- Dette er mitt forslag, og så må jeg ta det opp med de andre representantene og se hvordan de ser på det for å høre om det er modent nok til å fremme et forslag i Stortinget til høsten, sier Michaelsen.

- Men det var jo supert vær flere steder 1. mai, så det er vel ikke mange som ville vært foruten den fridagen. Hva brukte du selv 1. mai til i år?

- Jeg bar stein i hagen. Vi holder på med å legge belegningsstein, sier Michaelsen, og ler.

Hvordan tilbrakte du 1. mai? Delta i diskusjonen under!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere