RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg bare elsker vintage

Sist oppdatert:
- Venninnene mine kaller meg vintagedronninga, forteller Silje Pedersen. Side2 forstår hvorfor.

(SIDE2): - Jeg elsker å handle vintage, og går på loppemarkeder og i bruktbutikker så ofte som mulig, forteller Silje Pedersen til Side2.

Med en fartstid som modell og stylist i 10 år og som reporter i OsloTV på TVNorge, vet Silje alt om hva som til enhver tid rører seg i motebildet. Nå har hun også blitt blogger.

Se Siljes blogg her

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Se stort bildespesial lenger ned

En fashionbloggers beste vintagefunn
- Etter å ha bodd i LA i 4 år, vet jeg å sikte høyt. Drømmen er store annonsører, åpne vintagebutikk på bloggen og dele min kunnskap med andre. Jeg vil være en nettstylist som du kan spørre om råd og hjelp til å utvikle din egen stil. Vi har en del å ta igjen på motefronten her i Norge, og spesielt når det gjelder det å tørre å være annerledes. Janteloven regjerer jo fortsatt, mener Silje.

Blant Siljes favorittbutikker er UFF Underground, Tonica Vintage og Fretex.

- Når du kjøper vintage eller second hand får du unike ting som ofte aldri går av moten, som for eksempel et Hermes-skjerf eller en Chanel-veske. Når det er sagt, trenger klærne ikke å være dyre. Noen av mine beste kjolekjøp har ofte kostet rundt 100 kroner. Jenter som har dårlig råd har ofte best stil fordi de eksperimenterer mye for å få mest mulig antrekk ut av de få plaggene de har. Mitt motto er at du bør elske det du kjøper. Da vet du at du har gjort en bra deal, tingene blir en del av din faste garderobe, og som dine fremtidige døtre kanskje vil ha glede av en dag i framtiden. Og du sparer miljøet!

Stylisten innrømmer at hun også handler i kjedebutikker.

- Jeg blander brukt med klær fra for eksempel Hennes & Mauritz og Zara.

Gjør kupp med lav dollarkurs
Silje har på seg en blomstrete vintagekjole i sitt hjem på Ullevål i Oslo. Hun er spesielt fascinert av historien rundt alle bruktkjøpene.

- Jeg tenker mye på historien bak de plaggene jeg kjøper. Ta denne kjolen for eksempel, den har kanskje vært i Studio 54, smiler hun.

Og en helt spesiell følelse er det å kjøpe brukt på nettet, da kan klærne ha vært verden rundt.

- Jeg handler mest på eBay – det er verdens største bruktmarked. Se på denne vesken!

Silje peker på en veske på eBay. Hun gleder seg masse til den kommer i posten om noen dager.

Hos Side2 tikket det inn en mail sent tirsdag kveld med bilde av vesken til Silje. Den hadde endelig kommet i posten.

- Jeg har akkurat kjøpt denne vesken vintage og betalte mye mindre for den enn den er verdt. Den har mer karakter og sjel enn en ny veske, og kommer aldri til å gå av moten. Men det er viktig å være nøye på det du kjøper, så du ikke kjøper kopier. Du må vite hva du søker på. På den andre siden kan du jo absolutt shoppe i vei nå som dollarkursen er så lav, mener hun.

Her er Siljes ti siste motekjøp:

1. Kjole fra UFF Underground

- Jeg liker denne godt på grunn av mønsteret. Jeg elsker både 50- og 70-tallet, for det passer min kropp. Jeg synes folk bør bli flinkere til å kjøpe det som passer kroppen. Kjolene fra 50- og 70-tallet har smalt liv, og det passer meg perfekt. Jeg tar ofte frem bilder av mamma, for å se hvordan jeg skal style det riktig.

2. Rød veske fra Fretex

- Jeg har lett etter en rød veske veldig lenge. Denne synes jeg er innmari kul, for den har et veldig brukt uttrykk over seg. Det er fint med litt farger.

3. Skjerf fra Fretex

- Skjerfet kan brukes som hårbånd på en bad hair day. Putt også gjerne skjerfet på hodet til et par store solbriller. Det gir et riktig 70-talls uttrykk.

4. Solbriller fra Synsam

- Disse brillene er fra kolleksjonen til Sean John – og jeg elsker de.

5. Solbriller fra Target

- Det spiller ingen rolle om solbrillene er dyre eller billige, så lenge de er kule. Det viktigste er vintagepreget. Disse brillene koster ikke mye, men gir et skikkelig 70-talls preg.

6. Kjole fra Fretex

- Dette er en kjole som passer perfekt til sandaler med kilehæl. Hvis du har et smalt liv, bør du alltid putte på et belte i livet og ikke det allerede er smalt liv på kjolen. Vintagekjolene er ofte sydd inn i livet, men slik er det ikke med dagens kjoler.

7. Slengbukse fra Mango

- Alle bør jo bare skaffe seg et par slengbukser nå. Denne fant jeg på Mango, og jeg er veldig fornøyd. Bruk gjerne en søt topp med blomster til, slik som denne jeg kjøpte for 50 kroner på eBay.

8. Veske fra Chanel

- Denne vesken kjøpte jeg på eBay. Det er en gammel vintageveske fra Chanel, og jeg betalte mye mindre enn det den er verdt.

9. Topp fra eBay

- Denne toppen ga jeg kun 50 kroner for. Den er perfekt til slengbukser.

10. Skinnjakke fra eBay

- Akkurat nå leter jeg mest etter en kort sort skinnjakke. Men denne har jeg også akkurat kjøpt. Det er kult med en enkel skinnjakke til en lang kjole. En skinnjakke er allsidig, og gir ofte en god kontrast.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Les flere ti siste motekjøp her:

Sporty sportsanker

- T-skjorter med trykk er harry

Charlottes fancy festivalantrekk

Mote er «Fridas» lidenskap

- Elsker alt japansk

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere