*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg ble født i et fengsel og har sittet i fengsel hele livet

Breivik fyrer løs mot AUF, snakker om mulla Krekar - og mener Oslo er en ødelagt by.

18.04.12 09:43

HTML EMBED

Følg TV 2s direktesending her


LIVE fra Twitter

LIVE fra Nettavisens journalister

OSLO TINGRETT (Nettavisen): - Jeg handlet i nødrett for mitt folk, min kultur, mitt land. Jeg ber derfor om å bli frifunnet.

Slik avsluttet Anders Behring Breivik sin forsvarstale i Oslo tingrett tirsdag formiddag - som varte i litt over en time.

- Løgnaktig propaganda
Breivik entret vitneboksen like etter klokken 10, og hadde da med seg en bunke med A4-ark der hans forberedte «tale» sto nedskrevet.

- Kjære dommer Arntzen, startet Anders Behring Breivik.

Massemorderen lovet at han skulle tone ned retorikken av hensyn til de pårørende og fornærmede.

VIDEO: Han oppfordrer til straffbare handlinger

Se flere videoer fra rettssaken her

Deretter begynte han sin tale som skulle forklare hvorfor han gjennomførte terroraksjonen 22. juli. Breivik sa tidlig at påtalemyndigheten og andre i den norske eliten forsøker å minimere ham.

- De forsøker å undergrave meg og beskriver meg som en ondskapsfull og sinnssyk person som bare er ute etter å skape oppmerksomhet rundt min egen person. At jeg er feig, homo, narsissist óg, sa Breivik og listet opp en rekke skjellsord han skal ha hørt om seg selv.

- De fleste der ute forstår at dette bare er løgnaktig propaganda, sa han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Paul Weaver, Nettavisen)

- Mest brutale siden 2. verdenskrig
- Jeg har gjennomført det mest spektakulære brutale politiske attentat siden andre verdenskrig, sa Breivik, og startet deretter på sin historieleksjon som skal forklare hvorfor han gjennomførte aksjonene:

- Nasjonalister og kulturkonservative får ikke ta del i debatten, våre meninger blir sett på som mindreverdige. Det blir ikke demokrati i Europa når den multikulturalistiske og marxistiske eliten har makten, sa Breivik i sin tale, og advarte mot muslimenes inntog i Europa.

Breivik poengterte at Frp som parti, som snakker mot innvandring til Norge, har blitt mobbet av media i Norge.

- De har drevet systematisk svertekampanje mot Frp i 20 år og det kommer de til å fortsette med, sa Breivik.

- Norsk presse har bestemt at de onde er de gode og de gode er de onde. De har bestemt at multikulturalistene er de gode og at mennesker som meg er de onde, sa Breivik.

- Et individ som kjemper for sitt urfolks rettigheter og mot kolonisering er ikke terrorister, sa han og fremstilte seg selv som en person som kjemper for den norske kulturen.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Ikke ondskapsfull
- Folk som kaller meg ondskapsfull, forstår ikke meg. Det er forskjell på å være brutal og være ondskapsfull, sa Breivik og sammenlignet seg med USA under andre verdenskrig, som stoppet krigen ved å bombe japanske byer.

- Hvis vi kan tvinge Arbeiderparitet til å endre innvandringspolitikken. Hvis vi kan endre retning ved å drepe 70 folk, så vil det redde mange, sa Breivik.

Han mener at hans handlinger kanskje kan stoppe en fremtidig borgerkrig mellom muslimer og europeere, som han mener må komme.

- De muslimske enklavene i Europa vil vokse som kreft inntil de utgjør en dominant kraft, sa Breivik og advarte mot en utvikling der Norge og andre europeiske nasjoner er iferd med å miste sin kultur og at «alt vi vil sitte igjen med er sushi og flatskjerm».

- Vil vil redde flere hundretusener, kanskje millioner, av liv ved å avverge en mulig borgerkrig, sa Breivik.

- AUF-erne er hjernevasket
Breivik mener at ungdommen på Utøya ikke var uskyldige barn, men politiske aktivister som jobber for multikulturalisme. Breivik sa at AUF-erne er hjernevasket og at han ville gjennomført aksjonene igjen.

- Utøya er en indoktrineringsleir for multikulturalisme, sa Breivik - og sammenlignet AUF med Hitlerjugend.

Breivik sa at det er en stor ære for ham å sitte i fengsel resten av livet for å forsøke å redde sitt folk.

- Jeg ble født i et fengsel og har sittet i fengsel hele livet, sa Breivik og viste til fengselet av multikulturalisme der hans meninger ikke skal få kommet til uttrykk.

Breivik mener at Japan og Sør-Korea er de mest perfekte nasjoner i dag som er monokulturelle, og som sa nei til masseinnvandring på 70-tallet og som dyrker sin kultur.

Klikk på bildet for å forstørre.

Religionskrigen
- Man påstår at jeg har innkalt mulla Krekar for å bekrefte at det pågår en religionskrig i Europa, og at det viser at jeg er psykotisk.

- Det er ikke bare jeg og mulla Krekar som deler dette synet, men opptil 60 prosent av muslimene i Europa sammen med en god del europeere. Så å påstå at dette er psykotiske vrangforestillinger er for dumt, sa Breivik.

Breivik poengterte at flere hundre tusen mennesker har blitt drept av muslimer de siste årene - inkludert Martine Vik Magnussen (den norske jenta som ble drept av en studievenn i London red.anm.).

- Jeg er født og oppvokst i en konfliktsone. Oslo er en ødelagt by, sa Breivik.

Han mener at den virkelige galskapen er å kjempe for at den europeiske kulturen drukner i andre kulturer gjennom innvandring.

Ble bedt om å avslutte
Etter 30 minutter ba dommer Arntzen om at Breivik måtte avslutte sin opplesning.

- Det er ikke mulig. Hvis jeg ikke kan danne rammer for mitt eget forsvar, så er det ikke noen vits i at jeg forklarer meg, sa Breivik.

Dette gjorde at Breivik fikk fortsette sin forelesning om sitt verdenssyn.

Etter at Breivik hadde fortsatt i ytterligere 10 minutter ba dommer Arntzen om at Breivik måtte avslutte. Forsvarer Geir Lippestad poengterte at Breivik skal forklare seg i fem dager, og at hans innledning tross alt er en liten del av dette.

- Jeg har aldri bedt om fem dager. Jeg har bare bedt om denne ene timen. Den er helt kritisk viktig for å kunne forklare hva jeg driver med, sa Breivik.

Bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen brøt etter hvert inn i monologen og fortalte at mange av de pårørende reagerer sterkt på Breiviks forklaring, og ba dommeren bryte inn.

- Breivik, du må gå til slutten, sa dommer Arntzen.

- Elver av blod har rent
Likevel fortsatte drapsmannen sin opplesning, men begynte etter hvert å forkorte og sensurere seg selv for å komme til slutten av opplesningen.

Breivik sa også at «elver av blod allerede har rent gjennom europeiske byer», og at det multikulturelle samfunnet ikke fungerer.

- De fleste europeere vil forstå at det jeg sier er sannheten. Multikulturalismen har feilet. Denne saken bør dreie seg om å vise sannheten, sa Breivik.

Han ønsker altså å bevise at blant andre AUF driver en politikk som ødelegger den norske kulturen.

- Hvis det jeg sier er sant, hvordan kan det da være ulovlig å drive væpnet motstand, sa Breivik i retten.

- Først når man kjenner det på sin egen kropp vil man tørre å stå opp for sine meninger. Det vil skje om en 10 - 15 år i Europa. Til da er det viktig at mennesker som meg tør stå opp, sa Breivik, og sammenlignet seg selv med andre «perfekte soldater» i Europa.

- Vi ønsker en etnisk nasjon, og vi ønsker en kristen nasjon. Vi er i ferd med å miste vår hovedstad - og våre store byer, sa han.

Se flere videoer fra rettssaken her

Nettavisen følger Breiviks forklaring.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.