- Jeg ble forbannet da jeg så hva den unge svenske kvinne gjorde med fisken

Rolf Hetzler fisker ofte i Saltstraumen i Bodø.

Rolf Hetzler fisker ofte i Saltstraumen i Bodø. Foto: (Scanpix)

Rolf Hetzler fisker ofte i Saltstraumen i Bodø. Men opplevelsen han fikk onsdag kveld overskygget gleden med fisket.

Opplevelsen delte han også på Facebook.

- For å si det på godt norsk. Jeg ble forbannet, sier tverlendingen til Avisa Nordland.

Ung kvinne

Han stilte seg for å fiske i nærheten av tre svenske fiskere. En av fiskerne, en ung kvinne på cirka 20 år, dro hele tiden inn fisk. Men fisken var ikke av det største slaget, men allikevel fin kokfisk.

- Det som gjorde meg trist var måten hun behandlet fisken på. Hun nærmest rev eller ristet den av kroken slik at den datt på berget. Så sparket hun den til havs igjen, sier Hetzler.

Dette er noe Hetzler også har opplevd før på bergene i Saltstraumen. For noen år siden pågikk den en konkurranse.

- Der satte folk nesten livet på spill for å få på lande den største seien, sier han og understreker at fisk som ikke var stor nok gjennomgikk den samme behandlingen som fra kvinnen.

Dårlig behandling av fangst

Dette er behandling av fangst Rolf Hetzler slett ikke setter pris på. Derfor skrev han om det på sin Facebook-side.

Her kan du lese hele innlegget:

"Facebook spør hele tiden hva jeg tenker på. Ikke ofte røper jeg hva jeg tenker på, men i dag fant jeg ut å skulle skrive ned mine tanker. Var i Saltstraumen og fisket i dag. Mens jeg sto der (sammen med 3 svenske fiskere) observerte jeg at en av fiskerne, en ung jente/dame på ca 20 år, hele tiden dro inn fin "kokfesk". Vel og bra, men det som gjorde meg trist, var måten hun behandlet fisken på: nærmest rev eller ristet den av sluken slik at den datt på berget hun sto på. Deretter sparket hun fisken ut igjen. Hvor mange ganger dette skjedde, har jeg ikke tall på, for jeg måtte jo konsentrere meg om egen fangst (at det var minst 10 ganger er ikke for hardt tatt i).

Så det jeg tenkte på, var/er følgende: HVA I ALL VERDEN HADDE HUN I SALTSTRAUMEN Å GJØRE, BARE FOR Å SKADE EN HEL HAUG MED FISK ? Da de dro der fra, så jeg at fisken de tok vare på, var Torsk! Det var DET hun og de andre to skulle fiske. At en skikkelig storlaks på flere kilo hoppet bare ca 10 m fra land, rett fremfor meg, kom faktisk litt i skyggen av jentas handling. Sånn, der fikk Facebook mine tanker."

Les flere saker fra Avisa Nordland her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag