RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg ble jo helt forferdet

(Jordkjelv.no)
Sist oppdatert:
Både folk i Lofoten og Tysfjord skalv natt til lørdag.

Lofoten ble natt til lørdag rammet av et jordskjelv, skriver Lofot-Tidende.

Skjelvet skal ifølge nye beregninger fra NORSAR ha hatt en styrke på 3,66 og funnet sted 23 kilometer vest for Svolvær.

Kraftig skjelv

Skjelvet fant sted like før klokken ett ifølge den automatiske varslingstjenesten. Seismolog Jan Fyen ved NORSAR sier til Lofot-Tidende at en slik styrke er mye i norsk sammenheng.

- Over tre og en halv er mye i norsk sammenheng, sier han, men viser også til at det ikke er uvanlig med skjelv i dette området.

- Det er noe som skjer nå og da, det er ikke uvanlig at vi har jordskjelv av den styrken i det området. I området Lofoten og Mo i Rana er det skjelv fra tid til annen på tretre en halv, sier han.

Ingen lyder

Fremover.no har så langt ikke fått meldinger fra folk i Narvik om skjelvet. Men Anita Solheim fra Storjord utenfor Kjøpsvik merket godt at det ristet.

- Det var som om noen stod utenfor huset mitt og ristet. Det kjører en del trailere forbi her på E6, som gjør at det rister litt. Men dette var noe helt annet, forteller hun.

Det var ingen lyder. Kun risting.

- Jeg ble jo helt forferdet og lurte på hva som skjedde, sier Solheim.

Usikkerhet

At skjelvet fant sted 23 kilometer vest for Svolvær er automatiske beregninger og ifølge Fyen er det stor usikkerhet rundt stedsangivelsen foreløpig. Kraftige rystelser kunne merkes i Lofoten og Lofot-Tidende har fått flere henvendelser om saken i natt. Det er foreløpig ikke kjent om det har oppstått skader som følge av skjelvet.

Midtre Hålogaland politidistrikt hadde i natt ikke kjennskap til saken, men bekreftet at svært mange tok kontakt om skjelvet.

Les flere nyheter fra Lofot-Tidende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere