*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg ble ranet med en klem

Foto: Politiet

Det tok tid før Magnus Karlsen (25) rakk å oppfatte at han var blitt rundstjålet.

21.01.12 13:26

I en tidligere artikkel i Nettavisen, «Her lures han av kompisraner», fortelles det om ranere som leker «kompis» med offeret sitt. Metoder de bruker er blant annet å gi vedkommende en klem eller egle seg innpå deg på andre vennlige måter, mens de avleder oppmerksomheten din og raner deg samtidig.

Magnus Karlsen (25) opplevde at samme tyverimetode skjedde med han sent på kvelden utenfor Bislett kebab.

- Jeg hadde vært på byen og sto utenfor Bislett kebab og leste en melding på telefonen min. Da jeg puttet telefonen i jakkelomma som jeg hadde halvåpen, kom det en mann og klemte rundt meg.

Han ble frastjålet mobilen sin til en verdi av cirka 4000 kroner.

- Jeg dyttet han fort bort og gikk til noen kompiser. Jeg skjønte ikke tegninga med en gang, og merket derfor ikke at mobilen var borte før jeg var et stykke unna, sier han.

Ble ikke tatt
Han vet ikke hvem tyven var, og mannen ble heller aldri tatt.

- Jeg anmeldte saken, men den ble henlagt etter en uke, sier Karlsen.

Hva mener du bør gjøres for å forhindre slike typer tyveri?

- Man kan være mer bevisst på hvor man putter verdisakene sine, og ikke legge dem i åpne jakkelommer og lignende. Der det er lett for tyver å snoke. Også burde det vært litt mer politi i gaten.

Brukte fotball-trikset
På selve fredag den 13. i år, opplevde Oscar (24) å bli frastjålet lommeboken sin ved Briskeby, uten at han selv merket det.

- Jeg og en kompis var på vei fra Briskeby til Bogstadveien. Plutselig kommer det to snålinger mot oss som begynner å snakke til oss på engelsk. De prøver å være hyggelige, men vi er litt avvisende siden vennen min har slått seg tidligere på kvelden.

Mennene følger etter dem og bruker avledningsmanøvre som ”sparke-fotball-trikset” og tilbyr dem røyk. Når de plager dem for tredje gang, får Oscar nok.

- Vi gikk deretter på den andre siden av veien, og de fortsatte å følge etter oss. De var ikke uhyggelige eller skumle, men innpåslitne, sier Oscar.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Privat

Leverte tilbake lommeboken
Tjue minutter senere kommer mennene tilbake og gir Oscar en lommebok og sier «you dropped this».

- Det er helt umulig at det hadde falt ut av lommen, den var lukket med knapp, sier han.

Ingenting ble stjålet, men han mener det ikke var tvil om hva intensjonene deres var.

- De kom faktisk og leverte den tilbake. Men da hadde de først gått gjennom lommeboken min uten å finne kontanter, sier han.

Han er glad lommeboken kom til rette. Den var inngravert med hans navn og gitt i gave.

- Jeg gadd ikke å anmelde det siden ingenting ble stjålet, men jeg sperret kortene i tilfelle skimming. Men etter jeg hadde lest artikkelen om denne type tyveri, ringte jeg og tipset politiet, sier han.

Likhetstrekkene mellom de fleste tyveritilfellene Nettavisen er blitt informert om, er at de skjer på kvelds- og nattestid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag