RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Her holder bistandsadvokat Kristin Fagerheim Hammervik fram et bilde av en kniv som mannen truet sin daværende samboer med. - Det andre er litt av Gaffateipen tiltalte brukte for tape henne fast, sier bistandsadvokaten.
Her holder bistandsadvokat Kristin Fagerheim Hammervik fram et bilde av en kniv som mannen truet sin daværende samboer med. - Det andre er litt av Gaffateipen tiltalte brukte for tape henne fast, sier bistandsadvokaten. Foto: Lars Robersten (Avisa Nordland)

- Jeg ble tapet med Gaffateip rundt hender, bein, hals, nese og munn

Sist oppdatert:
Kvinne fortalte om voldtekt, trusler og vold.

Hun forteller at hun ble tapet med Gaffateip rundt hender, bein, hals, nese og munn. Hun trodde hun skulle dø.

Lavmælt forklarer hun seg i Salten tingrett i rettssal 1. Hun forteller om voldtekt, trusler og vold, skriver Avisa Nordland.

Det er spesielt to episoder hun forteller om. Den siste skjedde i begynnelsen av 2013.

Sliter
Hun har gruet seg til at rettssaken skulle opp. Kvinnen sliter med angst og mareritt etter hendelsene. Nå er hun innlagt på psykiatrisk sykehus.

Den unge kvinnen sa at hun ikke hadde noe som helst ønske om å treffe sin tidligere samboer igjen. Og det tok retten hensyn til. Mens hun forklarte seg, satt tiltalte i et annet rom hvor han kunne høre på det hun sa.

Svartnet
- Han slo hodet mitt så hardt i gulvet at det svartnet, sier hun. Da det var som verst drømte kvinnen at hun klarte å rømme fra samboeren.

- Jeg drømte at vi klarte å komme oss til den andre siden av jorden. Til et sted der jeg kunne føle meg trygg, sa den fornærmede kvinnen i retten. Hun slet skikkelig med å få fram ordene i Salten tingrett mandag.

Flere ganger måtte hun ta en pause. Til stadighet måtte hun tørke bort tårene. Etter å ha forklart seg vel en halvannen time, klarte ikke kvinnen mer. Hun tok da plass ved siden av bistandsadvokat Kristin Fagerheim Hammervik.

Forslått
Da ble det besluttet at retten skulle få se videoopptak av politiavhøret med fornærmede. På opptaket kunne de tilstedeværende i retten se at hun var hoven og fortslått i ansiktet.

Etter 10 minutter klarte ikke fornærmede å se på opptaket av seg selv. Hun reiste seg og gikk ut av rettssalen. På filmen fortalte hun hvordan hun ble tvunget til sex på forskjellige måter.

Hun forteller om smerten og at hun blødde flere steder.

- Jeg trodde ikke at jeg skulle overleve. Han sa at han skulle knuse ansiktet mitt. Alt jeg ønsket var å komme meg bort fra dette. Men jeg klarte det ikke. Så bli hun stille. Hun bryter sammen i gråt. Tårene triller nedover kinnet hennes.

Slo med hammer
Etter en pause fortsetter hun. Hun forteller at samboeren gikk rundt med en hammer i huset hennes.

- Han smadret og knuste ting med hammeren. Huset fikk betydelige skader, sier hun.

I retten fortalte hun om et samliv som de siste årene var fylt med mye bråk og uro. Og om en voldsepisode som deres felles unge ble vitne til. Hun fortalte at det hadde vært mye på og av i forholdet. Og at de begge hadde vært utro.

Etter en ny pause forteller hun om hvordan han til stadighet kontrollerte telefonen og facebook-kontoen hennes.

- Han hevdet hele tiden at jeg var utro, sier kvinnen. Hun sier at hun fremdeles er redd han.

- Han vet hvor jeg bor. Jeg har til stadighet flashback av de episodene jeg opplevde.

Krever 763.000
Bistandsadvokat Kristin Fagerheim Hammervik opplyste i retten at kvinnen krever et økonomisk erstatning på 600 000 kroner etter skadene som ble påført huset. Hun krever videre 13.000 kroner for klær som ble ødelagt.

- Min klient krever også 250.000 kroner i oppreisning, sa bistandsadvokaten.

Nekter og erkjenner
Hennes ekssamboer, som er fra Øst-Europa, nekter straffskyld for voldtekt.

På punktet om å ha øvet vold mot sin tidligere samboer, erkjente mannen delvis straffskyld. Han erkjente straffskyld for grovt skadeverk mot leiligheten.

Tirsdag er det mannens tur til å forklare seg i retten.

Les flere saker i Avisa Nordland

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere