RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Iran Human Rights

- Jeg ble verken pisket eller torturert

Sist oppdatert:
Tobarnsmoren som er dømt til steining, skal ha avvist i TV-intervju at hun ble utsatt for 99 piskeslag.

Den iranske tobarnsmoren Sakineh Mohammadi Ashtiani ble dømt til døden ved steining i 2006 for å ha vært utro mot sin ektemann.

Tidligere i høst publiserte den britiske avisen The Times et bilde som angivelig var tatt av Ashtiani – uten at hun bar et hodeplagg. Det viste seg senere at The Times hadde publisert et bilde av en annen kvinne.

Straffet med 99 piskeslag
Men iranske myndigheter skal likevel ha torturert Ashtiani og straffet henne med 99 piskeslag for å ha vist seg uten hodeplagg.

Det er under iransk lov påbudt for kvinner å bære hodeplagg.

Nå har imidlertid en kvinne, som er identifisert som Ashtiani, stilt opp i et intervju på iransk statskontrollert TV hvor hun avviser påstanden om avstraffelse, melder CNN.

- Dette er løgner og rykter, sa kvinne i TV-intervjuet.

- Jeg har overhodet ikke blitt torturert. Dette er bare mine ord, og ingen har tvunget meg til å stille opp foran kamera, sa kvinnen.

Tvinger folk til å lyve
Iranske menneskerettighetsaktivister har imidlertid tidligere uttalt at iranske myndigheter ofte tvinger folk til å stille opp på TV og lyve. Hensikten er å stille iranske myndigheter i et bedre lys.

Saken til Ashtiani har vekket enorm internasjonal oppmerksomhet, og steiningen er midlertidig utsatt som følge av internasjonalt press.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere