*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg blottet meg som hevn mot kona

Foto: Castro, Pablo (Scanpix)

Kona hadde hatt seksuell erfaring før ekteskapet. Erik Andersen hevnet seg ved å blotte seg for smågutter.

03.11.09 14:59

FOLLO TINGRETT (Nettavisen): Lommemannen-tiltalte Erik Andersen bruker tirsdagen på å fortelle om livet sitt, og hvordan han kunne bli en overgriper.

Tidligere tirsdag fortalte han om overgrepene mot ham selv i barndommen, og hvordan han hørte om lommetrikset første gang.

Les: Her fikk han Lommemannen-ideen

Ren brud
Andersen fortalte at han første gang ble gift tidlig i 20-årene. Kona var 16 år og fra et annet europeisk land. Ekteskapet ble inngått i dette landet fordi hun var for ung i Norge.

- På den tiden var det viktig for meg å finne en «ren brud». Hun skulle ikke ha hatt noe før meg, fortalte Andersen i retten.

De to skilte lag i 1977, etter at han hadde fått en bot for utuktig omgang med mindreårige.

- Under en krangel med min kone fortalte hun at hun hadde hatt et forhold til en eldre gutt da hun var 12 år. Jeg følte at jeg ville hevne meg. Men istedenfor å gå ut å finne en annen kvinne, så blottet jeg meg for noen gutter, fortalte Andersen i retten.

Han forklarte til politiet den gang at han hadde en indre trang til å hevne seg på kona.

Ikke utro med samme kjønn
- Selv om det høres rart ut, så har jeg følt at hvis man gjorde noe med det samme kjønn så var man ikke like utro som hvis man gjorde det med en kvinne. Det er veldig lenge siden, og gjort er gjort, men sånn var det, sier Andersen.

Blottingen skjedde i et skogområde i Bergen-området. To gutter ble lurt opp i skogen, og Andersen fikk den ene til å ta av ham buksa mens den andre gutten sto vakt.

Andersen forklarte seg den gang også om tre andre blotter-forhold, men nektet senere for disse forholdene. Han hevder at han hadde fått kunnskap om hendelsene som gjorde at han kunne fortelle om dem til politiet.

- Det var så flaut at jeg hadde sagt hva som helst for å komme unna, sa Andersen i retten. Den gang hadde han blant annet forklart at han fikk en personlighetsforandring, og at han gjorde det så fikk han avreagert.

Han fikk en bot på 5000 kroner, og tilbud om behandling.

- Det var enda flere saker som politiet den gangen forsøkte å henge på meg, sa Andersen i retten.

Takket nei til behandling
- Den største tabben jeg gjorde den gang var å takke nei til tilbud om behandling i forhold til overgrep den gangen.Tilbudet fikk jeg fra Universitetet i Bergen. Uten å legge skylden på noen andre så fikk jeg høre at: «det trenger du ikke være med på for du blir bare en forsøkskanin».

- Smertelig har jeg fått erfare at det skulle jeg vært med på. Hadde jeg gjort det ville jeg også fått bukt med problemene fra barndommen, sa Andersen i retten.

Gjorde overgrep for hevn
Andersen tok fram denne hendelsen, som han ikke er tiltalt for, i et forsøk på å forklare at dette er hans måte å avreagere på når han opplever tunge ting i livet.

Når jeg har sett tilbake på når jeg har gjort disse tingene, så har det skjedd når jeg syntes noe har vært urettferdig, eller at jeg har fått en negativ opplevelse. Da har jeg tatt en av turene mine, og underveis har jeg følt at jeg har trengt en kontaktrelasjon som utløste dette, sa Andersen.

Erik Andersen er tiltalt for 66 overgrep. Han har erkjent 13 av dem. Nedenfor kan du se et kart over stedene han skal ha forgrepet seg. Her kan du lese hvilke forhold han erkjenner: Dette erkjenner Andersen

HTML EMBED

Vis Lommemannen i et større kart

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag