*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg bruker bare redskaper i kjøkkenskuffen

Foto: Stig Åsstuen (Kollasj Mediehuet Nettavisen)

Stig fra Gjøvik lager de utroligste kaker. Se stor bildeserie!

30.05.13 13:48

(OA:) Kaka nedenfor ble servert i et bryllup på Kapp den 18. Mai i år. Ei jente fra Kapp giftet seg med en kar fra Bergen, og ønsket derfor at kaka skulle se ut som Skibladner som la til kai ved bryggen i Bergen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stig Åsstuen

Et umulig prosjekt for mang en kakebaker - men ikke for Stig Erland Åsstuen fra Gjøvik. Han har bakerlinja fra Gjøvik videregående skole og har gått ett år i lære som konditor – men jobbet likevel seks år i barnehage mens han hadde kakebaking som hobbyprosjekt.

Sjekk ut «Kakemannen» Stig Åsstuens side på Facebook!

Heltidsjobb fra eget kjøkken
Helt til i fjor. Da tok kakebakingen overhånd, og Stig har nå heltidsgeskjeft ved kjøkkenbenken hjemme på Bøler i Oslo - der han har slått seg ned. Kundekretsen er så langt vesentlig i Oslo og omegn - mens Skibladner og Bryggen i Bergen ble fraktet med stor omhu fra Oslo til Kapp.

– Det ser ikke ut som et bakeri hjemme hos meg. Jeg har ikke investert i mye utstyr, forsikret Stig da OA først omtalte ham i fjor. Han klarer seg bra med noen redskaper i kjøkkenskuffa, en vanlig kjøkkenmaskin, langpanne og kakeform.

Med disse enkle kjøkkenredskapene til hjelp gjør han alminnelige kakebunner om til racerbiler, danskebåter, håndvesker, fotballtrøyer, seriefigurer eller nesten hva det måtte være. Over kakebunnen legges marsipan, og så former han smådetaljer som passer til kakas hovedmotiv.

SE BILDESERIE MED STIGS KREASJONER: 39 EVENTYRLIGE KAKER!

Skibladner her er laget av sjokoladekake med sjokoladekrem, mens brygga er vanlig marsipankake der veggene er isolert med smørkrem for å holde bygget oppe.

(Artikkelen fortsetter)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stig Åsstuen

Bruker ingredienser fra billigbutikker
Stig sier selv at han har lært å lage sine spesielle kaker ut fra «prøve og feile»-metoden. I ei vanlig uke kan det bli rundt 20 bestillinger. Han har som prinsipp at 99 prosent av kaka skal være spiselig og at det han gjør, ikke skal gå ut over smaken.

Det meste lages fra bunnen, og ingrediensene kjøper han på nærmeste billigbutikk. Marsipanen også, den enkle og billige er etter hans mening den beste. Bare en ting styrer han unna hos lavpriskjedene. Konditorfarge på flaske bruker han ikke, men det finnes alternativer som gjennomfarger marsipanen uten at den blir bløt.

Denne saken er levert av Oppland Arbeiderblad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.