RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg burde jo tenkt lengre

Rita Ormbostad (H) i Aure skrev nedsettende og rasistiske kommentarer etter at Stella Mwangi vant den norske finalen i MGP.
Rita Ormbostad (H) i Aure skrev nedsettende og rasistiske kommentarer etter at Stella Mwangi vant den norske finalen i MGP. (Scanpix/Tidens Krav)
Sist oppdatert:
Varaordføreren som hetset MGP-Stella legger seg flat.

Høyre-politiker og varaordfører Rita Ormbostad i Aure skrev nedsettende og rasistiske kommentarer etter at Stella Mwangi vant den norske finalen i Melodi Grand Prix, meldte Tidens Krav onsdag morgen.

«Ska kvæss mæ et spyd å handel bongotrommå t dusseldorf! Muli æ ræse te afrika å sjer d derifrå! Her ska det etast gnu!!!! Ska ta me mæ næste års innslag oppatt tænkt æ...», var noe av det hun skrev om MGP-Stella på sin Facebook-profil.

Les også: Varaordfører hetset GP-vinner

- Er ikke rasistisk
Uttalelsene har ført til enorme reaksjoner, og Ormbostad har onsdag blant annet fått refs fra Høyre sentralt og en rekke andre politikere. Nå beklager hun det hele.

- Jeg burde jo tenkt lengre. Det har jeg nå smertelig erfart. Jeg har lært at det ikke går an å dra spøker på sosiale medier. Det kan lett bli oppfattet feil, sier hun til NRK.

Ormbostad sier det hele var en spøk mellom henne og flere venner.

- Det er beklagelig at folk oppfattet det som rasistisk, og jeg forstår at det kan man gjøre. Jeg er ikke rasist, sier varaordføreren, som onsdag har fått mange stygge tekstmeldinger og e-poster.

«Gi mæ sama»
Dette skrev 31-åringen også:

«Gi mæ sama, isbjørna å moskusa! Æ syns d e d vi ska sæll, å itj at vi har åpne asylmottak!!!!».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere