*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg dro henne ut av vogna i siste sekund

Foto: (RB/Roar Grønstad)

Flammene var nær å sluke campingvogna der en kvinne (28) sov, da Svein Magne Kildal (41) åpnet døra og dro henne ut. Øyeblikket seinere var vogna overtent.

23.01.12 21:41

- Utrolig flaks, rett og slett. Jeg dro henne ut av vogna i siste sekund. Øyeblikket etterpå var alt overtent, forteller Svein Magne Kildal til Romerikes Blad.

Uten tanke for egen sikkerhet handlet 41-åringen fra Skedsmokorset resolutt og reddet livet til en 28 år gammel kvinne, da han tilfeldig vis gikk forbi vogna som sto i full fyr.

Luktet brent

Det var i 02-tiden natt til i går branndramaet utspant seg i Leirsundveien på Skedsmokorset.

- Jeg var til fots på vei hjem fra noen venner og kjente at det luktet brent. Da jeg tittet over snøkanten langs fortauet så jeg gjennom vinduet på campingvogna at det brant, forteller Kildal.

41-åringen visste ikke at det oppholdt seg mennesker i vogna, men løp sporenstreks mot den.

- Jeg ropte mens jeg løp. Det kan ha vekket henne, for da jeg kom nærmere åpnet øvre del på døra seg. Jeg rev opp den nedre delen og fant kvinnen liggende på gulvet, og fikk dratt henne ut, forklarer han.

Får skryt

Vogna sto få hundre meter fra brannstasjonen på Skedsmokorset, og brannvesenet var på stedet i løpet av få minutter. Men da var vogna allerede overtent.

Nå berømmer de Kildals handlemåte.

- Han kom akkurat tidsnok til å redde kvinnen ut, og gjorde alt riktig. Hadde han kommet noen sekunder seinere kunne brannen endt mye verre. Dette er heroisk innsats som reddet liv, konstaterer Sven Knapskog i Nedre Romerike Brann- og Redningsvesen.

Også politiet benytter anledningen til å skryte av 41-åringen.

- Kvinnen skal være lykkelig for at han tok tak i situasjonen. Hadde det ikke vært for han, så hadde hun aldri våknet, sier operasjonsleder Petter Olausson i Romerike politidistrikt til RB.

Takket for hjelpen

Kildal selv mener han gjorde det han håper alle ville gjort.

- Jeg er bare glad for å kunne hjelpe, og håper enhver ville gjort det samme. Heldig vis gikk det bra, sier helten beskjedent.

Begge kom fysisk uskadd fra hendelsen. Kildal har så vidt snakket med kvinnen etterpå.

- Hun takket meg for hjelpen, forteller han.

RB lyktes ikke å komme i kontakt med kvinnen i går.

Les flere nyheter fra Romerikes Blad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.