RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg elsker at en pastor som sier at homser skal komme til helvete, er en blondine med altfor mye foundation

Sist oppdatert:
Jonas Gardell om den svenske pinsepastoren og Riksdag-kandidaten.

- Vi kan ikke stikke av fra vårt ansvar, men fortelle mennesker hva Bibelen faktisk sier. Ifølge bibelen er det synd å praktisere homoseksualitet, og lever du på den måten så kommer du ikke til himmelen, sier den svenske pastoren Tommy Dahlman til Gøteborgsposten.

Dahlman står på Kristendemokratenes liste over kandidater til det svenske parlamentet, Riksdagen. Dahlman mener at de som ikke kommer til himmelen, havner opp i helvete.

- Ja, slik må det være. Det finnes to uganger. Man kan gå som taper, og da kommer man ikke til himmelen men man kommer til helvete. Vår oppgave er å fortelle det for folk, sier Dahlman og legger til:

- Bibelen er ingen roman, og kristendom er ikke å stryke med hårene. Det fins ubehagelige og vanskelige sider ved kristendommen, sier Dahlman. Han sier at alle homofile må leve i sølibat fremfor å elske med sin neste.

Uttalelsene kommer etter at Dahlman og 21 andre pinse-pastorer skrev et debattinnlegg i Dagen - den svenske søsteravisen til norske Dagen. Der skriver pastorene at homoseksualitet er synd, og at pinsemenigheten derfor ikke kan vie homofile par.

Uttalelsene har vekket stor interesse i Sverige. Søndag kveld kastet Sveriges nasjonalhomse, Jonas Gardell, seg på med følkende Twitter-melding:

Litt før klokken 19 la Dahlman ut denne tveeten:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere